ΚΟΣΜΟΣ

Σε συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα μίλησε ο Ματέο Ρέντσι

Σε συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα μίλησε ο Ματέο Ρέντσι
Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κέντρο της Ρώμης για το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 REUTERS/Remo Casilli

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) πήρε μέρος σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιάτσα Ντελ Πόπολο (Πλατεία του Λαού) της Ρώμης.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του ιταλού πρωθυπουργού, χωρίς την συμμετοχή, όμως, των περισσότερων εκπροσώπων της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

«Η αποστολή μας δεν είναι να τσακωνόμαστε, αλλά να καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ιταλία», τόνισε ο Ρέντσι και πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να αλλάξει και τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλου του Δημοκρατικού Κόμματος στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρέντσι δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί να ενταχτεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις ευρωπαϊκές συνθήκες και ζήτησε από το ιταλικό κοινοβούλιο την αναγκαία υποστήριξη «ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί η Ευρώπη την ψυχή της».

Με αναφορά, τέλος, στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο (Beppe Grillo), ο Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «το σύνθημα "εντιμότητα" είναι καλό αλλά δεν αρκεί», διότι «η πολιτική πρέπει να αποδείξει και ότι ξέρει να λαμβάνει και συγκεκριμένες αποφάσεις, με γνώση των διαφόρων αντικειμένων της».

Renzi rally si 2016 10 29T161759Z 172538877 D1BEUJUEJNAB RTRMADP 3 ITALY RENZI RALLY

Υποστηρικτές του «Ναι» κρατούν σημαίες σε συγκέντρωση με ομιλητή τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στο κέντρο της Ρώμης, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Remo Casilli

ΔΗΜΟΦΙΛΗ