ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ένοπλος που δολοφόνησε εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς στην Αϊόβα

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ένοπλος που δολοφόνησε εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς στην Αϊόβα
CNN

Στη σύλληψη ενός 46χρονου άνδρα, ονόματι Scott Michael Greene, προχώρησαν οι αμερικανικές Αρχές, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία δύο αστυνομικών, που σημειώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Greene σκότωσε τους δύο αστυνομικούς πυροβολώντας τους ενώ κάθονταν στα περιπολικά κι ενώ αυτά ήταν σταματημένα.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών και σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, ενώ όπως τονίζεται από τις Αρχές, ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στους αστυνομικούς, τα ονόματα των οποίων μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο επιθέσεις έγιναν σε κατοικημένες περιοχές.

Αναφορικά με τα κίνητρα του, φαίνεται πως πρόσφατα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, σε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που αναρτήθηκε στο YouTube τον περασμένο μήνα από έναν χρήστη που αποκαλείται Σκοτ Γκριν καταγράφεται o διαπληκτισμός του με αστυνομικούς έπειτα από ένα περιστατικό σε αθλητικό στάδιο όπου εκείνος φαίνεται πως κρατούσε τη Σημαία της Συνομοσπονδίας την ώρα της ανάκρουσης του αμερικανικού Εθνικού Ύμνου. Ο ίδιος ακούγεται να υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει εάν το βίντεο κατεγράφη από τον ύποπτο, το πρόσωπο του οποίου δεν αποκαλύπτεται στα πλάνα. Ακούγεται ωστόσο η φωνή ενός άνδρα να τσακώνεται με τους αστυνομικούς για το περιστατικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Γκριν είχε προφυλακιστεί με την κατηγορία της παρεμπόδισης αστυνομικού έργου, καθώς αντιστάθηκε σε αστυνομικούς στο Ερμπαντέιλ που προσπάθησαν να του κάνουν συστάσεις για κατοχή όπλου την 10η Απριλίου του 2014. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Δύο ημέρες νωρίτερα η αστυνομία του Ερμπαντέιλ κλήθηκε να επέμβει σε καταγγελία για παρενόχληση στο κτιριακό συγκρότημα όπου ο Γκριν διέμενε.

Ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι εκείνος απείλησε να σκοτώσει έναν άλλο άνδρα κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής σε χώρο στάθμευσης. Κατηγορήθηκε με παρενόχληση. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή και ένας χρόνος υπό επιτήρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ