ΚΟΣΜΟΣ

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέσυρε την ομάδα ράγκμπι λόγω... σεξισμού

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέσυρε την ομάδα ράγκμπι λόγω... σεξισμού

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμμετοχή του στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του ράγκμπι, προκειμένου να τιμωρήσει τους παίκτες για τα σεξιστικά σχόλια που έκαναν -επί χρόνια- σε βάρος των μελών της γυναικείας ομάδας.

Σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα The Harvard Crimson, τα μέλη της ομάδας επί πολλές σεζόν "αξιολογούσαν" κάθε χρόνο τις νέες παίκτριες της γυναικείας ομάδας με βασικό κριτήριο όχι τις επιδόσεις τους στο άθλημα αλλά την εμφάνισή τους. Η εφημερίδα κατάφερε μάλιστα να αποκτήσει το αντίγραφο μιας τέτοιας "αξιολόγησης", του 2012, όπου βαθμολογούνται οι παίκτριες ανάλογα με τα "φυσικά προσόντα" τους.

"Δείχνει πολύ δυνατή, αρρενωπή και ογκώδης. Της βάζω 3" με άριστα το 10, γράφει ο συντάκτης της αξιολόγησης που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. "Μοιάζει αγαθή και μάλλον άπειρη", συνεχίζει ο συντάκτης για μια άλλη αθλήτρια.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Ντριού Τζ. Φάουστ από την πλευρά του, ανέφερε ότι η απόφαση σχετίζεται με τη συμπεριφορά των παικτών αλλά επίσης και με το γεγονός ότι δεν παραδέχτηκαν από την αρχή τα γεγονότα.

"Θλίβομαι πολύ που μαθαίνω ότι η απεχθής συμπεριφορά της ομάδας του 2012 δεν περιορίστηκε σε μια χρονιά ή σε μερικά μεμονωμένα πρόσωπα", σχολίασε, τονίζοντας ότι τα σεξιστικά σχόλια συνεχίζονταν μέχρι και φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ