ΚΟΣΜΟΣ

Έλεγχος σε νεοσύλλεκτους προκειμένου να μην διεισδύσουν τζιχαντιστές στον Γερμανικό στρατό

Έλεγχος σε νεοσύλλεκτους προκειμένου να μην διεισδύσουν τζιχαντιστές στον Γερμανικό στρατό
Πηγή: REUTERS/Wolfgang Rattay

Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο προκειμένου να μην διεισδύσουν στον Γερμανικό στρατό μέλη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους.

Η υπηρεσία αντικατασκοπείας των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας (MAD) εντόπισε ήδη 20 ύποπτους ισλαμιστές στις τάξεις του στρατού (Μπούντεσβερ). Ένας εκπρόσωπος της MAD επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό, συμπληρώνοντας ότι είναι επίσης υπό διερεύνηση άλλες 60 περιπτώσεις.

2319761

Πηγή: EUROKINISSI/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ A.P.

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να διεξάγει ελέγχους ασφαλείας σε όλους τους νεοσύλλεκτους, ξεκινώντας μάλιστα από τον Ιούλιο του 2017. Έτσι, εντός των επόμενων εβδομάδων το γερμανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει σχετικό νομοσχέδιο.

Αυξημένο είναι τους τελευταίους μήνες και το ενδιαφέρον για απόκτηση στρατιωτικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της MAD αποκάλυψε ότι οι στρατολόγοι έχουν δεχτεί αδιευκρίνιστο αριθμό αιτήσεων από ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του γερμανικού στρατού μόνο για λίγους μήνες και εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν εντατικά στη χρήση των όπλων και του εξοπλισμού.

Ισλαμικό Κράτος: Ανάρτηση στο διαδίκτυο για ένταξη στη τζιχαντιστική οργάνωση

Σε μια ανακοίνωσή της προς τον όμιλο Funke, η υπηρεσία αντικατασκοπείας αναφέρει ότι ανησυχούσε για μια ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούλιο του 2014, όπου προέτρεπε όσους έχουν στρατιωτική εκπαίδευση να ενταχθούν στην τζιχαντιστική οργάνωση και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του να μάθουν πώς να πυροβολούν και να εξοικειωθούν με τα όπλα.

Οι τελευταίες συλλήψεις

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Βερολίνο έναν Σύρο με την κατηγορία ότι είναι μέλος ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης. Τον Οκτώβριο, είχε συλληφθεί άλλος ένας Σύρος πρόσφυγας που φέρεται ότι σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ