ΚΟΣΜΟΣ

Ορλάντο: Η δημοτική αρχή αγοράζει το Pulse και το μετατρέπει σε μνημείο πεσόντων

Ορλάντο: Η δημοτική αρχή αγοράζει το Pulse και το μετατρέπει σε μνημείο πεσόντων
REUTERS/ KEVIN KOLCZYNSKI

Το ποσό των 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων θα δώσει η δημοτική αρχή του Ορλάντο για να αγοράσει το νυχτερινό κέντρο Pulse, που έγινε τόπος μαζικής ένοπλης επίθεσης στις 12 Ιουνίου. Σκοπός της πολιτείας είναι να το μετατρέψει σε μνημείο για τους 49 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στο σημείο.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sentinel και σύμφωνα με τον Guardian, η δημοτική αρχή του Ορλάντο κατέληξε σε συμφωνία και θα αγοράσει το νυχτερινό κέντρο. Οι εργασίες αναμόρφωσης του θα ξεκινήσουν αργότερα, καθώς ο χώρος δέχεται ακόμη επισκέψεις από άτομα που πενθούν για τους νεκρούς τους.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται το νυχτερινό κέντρο στο πλαίσιο του ταξιδιού τους, της εμπειρίας τους στο Ορλάντο, οπότε θα περιμένουμε ένα διάστημα 12-18 μηνών» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ στην Sentinel.

To εν λόγω νυχτερινό κέντρο ήταν στέκι της gay κοινότητας της πόλης, προτού ο Ομάρ Ματίν δολοφονήσει 49 άτομα και τραυματίσει ακόμη 53.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο, μιας περιοχής πόλο έλξης τουριστών, λόγω των θεματικών πάρκων Disneyland και Universal Studios, τόνισε ακόμη: «Η πόλη ήθελε να δημιουργήσει κάτι για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων που δολοφονήθηκαν και εκείνων που τραυματίστηκαν και μία παρακαταθήκη στο σθένος της κοινότητάς μας».

Ακόμη ενημέρωσε πως είναι πιθανόν κάποια τμήματα του κλαμπ να μείνουν άθικτα, ενώ η πολιτεία θα ρωτήσει και την γνώμη των πολιτών της για το πώς θα ήθελα να διαμορφωθεί το μνημείο.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο ανέφερε ότι τώρα η δημοτική αρχή θα μπορεί να προστατεύσει την ιδιοκτησία και να ασχοληθεί με ευρύτερα θέματα ασφάλειας που έχουν προκύψει μετά την επίθεση. Το κλαμπ έχει γίνει τόπος προσκυνήματος με αποτέλεσμα οι κοντινές επιχειρήσεις αλλά και η τροχαία να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ