ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα απελάσω 3 εκατ. παράτυπους μετανάστες

Ντόναλντ Τραμπ: Θα απελάσω 3 εκατ. παράτυπους μετανάστες
REUTERS/Joshua Roberts

Στην απέλαση ως και τριών εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών (...), αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων, θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως (κυρίως) θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα» είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "60 minutes" του CBS που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για την πολιτική του στο θέμα της μετανάστευσης, ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει σύντομα στην ανέγερση ενός «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.

Σε κάποιες περιοχές ενδεχομένως θα υπάρξουν φράχτες, είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, σημειώνοντας ωστόσο πως «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο», ενώ τόνισε με νόημα: «είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε "κατασκευές"».

Στην συνέντευξή του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται στην αντίπαλό του στις εκλογές Χίλαρι Κλίντον, στην συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον του σε πολλές πολιτείες, ενώ απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, τους κάλεσε να μη φοβούνται.

Επανέλαβε ότι δεν θα παίρνει τον μισθό του προέδρου, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην προεκλογική του εκστρατεία κι αν αυτή έβλαψε την "φίρμα" Τραμπ, αλλά μίλησε και για τα συναισθήματά του τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι είχε κερδίσει την εκλογική μάχη.

Στην συνέντευξή του ο νέος πρόεδρος «συστήνει» και την οικογένειά του, με την σύζυγό του, Μελάνια να αναφέρει πως παρόλο που η ίδια προσπαθεί να τον συνετίσει όταν τον βλέπει να περνά τα όρια, εκείνος τελικά κάνει αυτό που θέλει.

Από την πλευρά της η κόρη του, Ιβάνκα, αναφέρθηκε στα συναισθήματά της τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας της εξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ