ΚΟΣΜΟΣ

Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ: Έτσι έζησε τα παιδικά του χρόνια ο γιος του «βαρόνου της κοκαΐνης»

Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ: Έτσι έζησε τα παιδικά του χρόνια ο γιος του «βαρόνου της κοκαΐνης»
channel 9

«Ήταν σαν να ζω στην Disneyland» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του Channel 9 ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ σχετικά με την παιδική ηλικία του.

Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ είναι ο μεγαλύτερος γιος του διαβόητου αφεντικού ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και σε ηλικία επτά χρόνων δεν μπορούσε να καταλάβει ότι ο πατέρας του ήταν ο μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών, που γέννησε η Κολομβία.

Μεγάλωσε σε εξωφρενικά φανταχτερές επαύλεις, έχοντας για κατοικίδια ελέφαντες και ζέβρες να τριγυρίζουν στην αυλή. «Ήταν σαν να ζεις στη Ντίσνεϊλαντ», λέει στην εκπομπή 60 Minutes και συμπληρώνει: «Καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, μοτοσικλέτες... αρκετά πράγματα για να κάνεις και πολλά λεφτά για να ξοδέψεις».

Στη συνέντευξη μαθαίνουμε ότι ο πατέρας του ήταν ένας «εραστής» των νέων gadgets και μηχανημάτων. Αγόραζε συχνά τις τελευταίες και πιο σύγχρονες μοτοσικλέτες ή τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα για να τα βάλει στην συλλογή του.

Όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε ο Χουάν ήταν ένας έφηβος, που είχε μάθει να ζει κυνηγημένος λόγω του επιθέτου που κουβαλούσε, ένας έφηβος οργισμένος που ορκίσθηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του. Πρώτα στην Μοζαμβίκη και μετά στην Αργεντινή όπου έμεινε για πάντα.

Ο 39χρονος σήμερα Χουάν ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας στην Αργεντινή, μπορεί να αγαπά τον πατέρα του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπερασπίζεται και τις πράξεις του.

«Δεν κρύβομαι γιατί δεν θέλω να κρύβομαι, δεν σκότωσα κάποιον, δεν έκανα σε κανέναν κακό. Δεν είμαι περήφανος για τη βία που άσκησε ο πατέρας μου αλλά είμαι περήφανος για την αγάπη του σε μένα, στη μητέρα μου και στην αδελφή μου. Έκανε κάποια πράγματα που σε κάνουν να τον αγαπάς και κάποια πράγματα που σε κάνουν να τον μισείς. Αυτός ήταν ο πατέρας μου».

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ σκοτώθηκε στις 2 Δεκέμβριο του 1993, μια ημέρα μετά τα 44 του γενέθλια. Το λάθος του ήταν όταν τηλεφώνησε στον γιο του δέκα λεπτά πριν το θάνατό του, οπότε η ειδική ομάδα αστυνομικών που ασχολούνταν αποκλειστικά με την υπόθεσή του τον εντόπισε από τον τηλεφωνικό αριθμό και κατευθύνθηκε προς τα εκεί. Ο Εσκομπάρ σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, προσπαθώντας να διαφύγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ