ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Διαδήλωση υπέρ του Brexit έξω από το κοινοβούλιο

Βρετανία: Διαδήλωση υπέρ του Brexit έξω από το κοινοβούλιο
REUTERS/Toby Melville

Περίπου 200 υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη προκειμένου να ζητήσουν από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ένωση.

Κρατώντας σημαίες της Βρετανίας, οι διαδηλωτές φώναζαν έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων το σύνθημα «Brexit σημαίνει Brexit, έξω, έξω, έξω» και «Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι ευχαριστώ».

«Βρισκόμαστε εδώ για να θυμίσουμε στους εκλεγμένους εκπροσώπους μας ότι η χώρα ψήφισε υπέρ της εξόδου. Προχωρήστε τις διαδικασίες» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, o Νάιτζελ Μπάιρελ, ένας από τους υποστηρικτές της Εξόδου.

640x640 12

REUTERS/Toby Melville

Άλλη μια διαδηλώτρια είπε έξω από το κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων: «Νομίζω ότι εγείρουν πολλά εμπόδια αυτή τη στιγμή. Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποχωρήσουμε».

640x640 14

REUTERS/Toby Melville

Υπενθυμίζεται πως στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το 51,9% των Βρετανών (17,4 εκατομμύρια άνθρωποι) ψήφισε υπέρ της εξόδου ενώ το 48,1% (ήτοι 16,1 εκατομμύρια άνθρωποι) ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ