ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επίτιμος δημότης αλβανικής πόλης

Ο Τραμπ επίτιμος δημότης αλβανικής πόλης
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Επίτιμος δημότης της Κάμζα, μιας αλβανικής πόλης στην περιφέρεια των Τιράνων, είναι από χθες, Τετάρτη (23/11) ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα επαναστατικό πρότυπο της δημοκρατικής νέας τάξης, ένας μεγάλος ηγέτης των σύγχρονων καιρών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζεμάλ Μζίου, δήμαρχος αυτής της πόλης των 100.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, βόρεια των Τιράνων.

Την επομένη της απόφασης που ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος επισημαίνει επίσης πως ο Ντόναλντ Τραμπ «κέρδισε τη μάχη που έδινε παρά τις επιθέσεις των Μέσων ενημέρωσης». Οπως γράφει το ΑΠΕ, ο Μζίου ανήκει στη δεξιά, που αντιπολιτεύεται τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Στη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας, ο Ράμα δεν έκρυψε την προτίμησή του για την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Η Κάμζα είναι μία από τις πόλεις της Αλβανίας με χαοτικό πολεοδομικό σχεδιασμό, όπου έρχονται να εγκατασταθούν κάτοικοι των ορεινών περιοχών, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Τζεμάλ Μζίου μετονομάζει τις αρτηρίες της πόλης του σε οδό Παρισιού, οδό Νέας Υόρκης ή ακόμη και οδό Τόκιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ