ΚΟΣΜΟΣ

Π.Μοσκοβισί: Κοντά στο κλείσιμο η 2η αξιολόγηση

Π.Μοσκοβισί: Κοντά στο κλείσιμο η 2η αξιολόγηση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την αισιοδοξία του ότι θα διεξαχθεί μία «θετική συζήτηση» για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην «πολύ σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος αναφερόμενος στην επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο Π. Μοσκοβισί επανέλαβε πως εφόσον η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, έτσι και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους και να δεχθούν να προχωρήσουν σε «θετικές συνομιλίες» για το ελληνικό χρέος, ζητώντας και πάλι «συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ