ΚΟΣΜΟΣ

Η 29χρονη που είναι η αλλεργική σε όλα, ακόμα και στον άντρα της (Vid)

Η 29χρονη που είναι η αλλεργική σε όλα, ακόμα και στον άντρα της (Vid)
Johanna Watkins

Η 29χρονη Johanna Watkins πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που την κάνει να αλλεργική χωρίς υπερβολή σε όλα, ακόμα και στον ίδιο της το σύζυγο.

Η νεαρή ζει εδώ και ένα χρόνο μέσα στη κρεβατοκάμαρά της και η μόνη της έξοδος είναι όταν πηγαίνει στον γιατρό. Μεταξύ άλλων είναι αλλεργική στην σκόνη, τα τρόφιμα αλλά και τα χημικά προϊόντα. Επίσης είναι αλλεργική στις ανθρώπινες μυρωδιές, συμπεριλαμβανομένου και του συζύγου της. Έτσι, ο Scott δεν μπορεί να αγκαλιάσει τη γυναίκα του χωρίς να την πονέσει γι΄ αυτό και ζουν σε ξεχωριστά δωμάτια.

Ο Scott της έφτιαξε μια ειδική «ζώνη ασφαλείας» για να την προστατέψει όπου σφράγισε τα παράθυρα, δεν περνάει καθόλου ο ήλιος και όλα στο δωμάτιο είναι τυλιγμένα με πλαστικό.

Είναι τόσο σπάνια η πάθηση της που για να διαγνωστεί από τι πάσχει η 29χρονη πήγε σε περισσότερους από 30 γιατρούς οι οποίοι αρχικά απέτυχαν να δώσουν απάντηση. Τελικά η απάντηση δόθηκε και το σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει ονομάζεται σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων (ΝΕΠ).

Johanna Watkins allergy 600x400

Τα μαστοκύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία εκκρίνουν χημικές ουσίες στο σώμα μας, που ελέγχει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αλλά τα μαστοκύτταρα της 29χρονης δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και απελευθερώνουν χημικές ουσίες σε λάθος στιγμή και σε λάθος μέρη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την πάθηση τα συμπτώματα είναι αρκετά ήπια και εύκολα αντιμετωπίσιμα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την 29χρονη που τα συμπτώματα είναι τόσο ακραία που δεν επιδέχονται καμία θεραπεία.

«Από τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα, μπορώ να το αισθανθώ. Το σώμα μου λειτουργεί επιθετικά» λέει η Johanna στο Fox 9 και προσθέτει «Είναι σαν το σώμα μου να πολεμά τον εαυτό μου, ο λαιμός μου σφίγγει αυτόματα».

Υπάρχουν πολύ λίγα τρόφιμα που η Johanna μπορεί να φάει όπως αρνί, αγγούρια και καρότα.

Όταν η αρρώστιά της επιδεινώθηκε πριν από λίγους μήνες ο άνδρας της αναγκάστηκε να σταματήσει να μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού τους καθώς την ενοχλούσαν ακόμα και οι μυρωδιές των τροφίμων. Ευτυχώς για το ζευγάρι ορισμένοι γείτονες τους έδωσαν τα κλειδιά του σπιτιού τους ώστε ο Scott να μπορεί να μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ