ΚΟΣΜΟΣ

Κατάσκοπος απολύθηκε λόγω απαγορευμένης σχέσης

Κατάσκοπος απολύθηκε λόγω απαγορευμένης σχέσης
Wikipedia

Κατάσκοπος έχασε την δουλειά του όταν αποκάλυψε στην υπηρεσία του πως έκανε σχέση με κάτοικο της περιοχής που λειτουργούσε στα πλαίσια της αποστολής του, παρά τις ρητές οδηγίες που είχε λάβει να μην έχει στενές επαφές με τους ντόπιους.

Ο αγνώστων στοιχείων άντρας μετά την απόλυση έκανε μήνυση στην υπηρεσία ζητώντας 400.000 ευρώ για χαμένα έσοδα, όμως δικαστήριο του Μόναχο απέρριψε την υπόθεσή του.

Προ της απόλυσης ήταν η κεφαλή της Γερμανικής υπηρεσίας κατασκόπων BND - Bundesnachrichtendienst στην Ρίγα της Λετονίας από το 2006-2008.

Οι εργοδότες του τον ανακάλεσαν από την θέση του όταν τους αποκάλυψε την μυστική του σχέση με μια κυρία στην Λετονία. Μάλιστα το ζευγάρι έμενε μαζί.

Το έκανε αφού πρώτα είχε ζητήσει από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας της να κάνουν έναν έλεγχο για το παρελθόν της. Η έρευνα έδειξε πως δεν αποτελεί κίνδυνο.

Αφού έχασε την δουλειά του στην Ρίγα μεταφέρθηκε πάλι στην Γερμανία, αλλά αρρώστησε και αναγκάστηκε να βγει σε πρόωρη σύνταξη, σε ηλικία 50 ετών.

Ο πρώην κατάσκοπος πρέπει μετά από διαταγή του δικαστηρίου να πληρώσει όλα τα νομικά έξοδα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν η σχέση του, που έφερε τα πάνω κάτω στην ζωή του, κατάφερε να επιβιώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ