ΚΟΣΜΟΣ

Ο καλύτερος οδηγός για όσους θέλουν να πιούν στις γιορτές

Ο καλύτερος οδηγός για όσους θέλουν να πιούν στις γιορτές
REUTERS/Toby Melville

Θέλετε να μεθύσετε αλλά να επιβαρύνετε την υγεία σας όσο το δυνατόν λιγότερο; Υπάρχουν τεχνικές και συγκεκριμένα ποτά που μπορούν να σας βοηθήσουν στις εξόδους και στις φετινές γιορτές. 

Να αποφεύγετε τα κοκτέιλ με πολλή ζάχαρη. Ποτά όπως η μαργαρίτα, χυμοί με πολύ σιρόπι φρουκτόζης έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με το ποτό. Προσπαθήστε να αναμείξετε το ποτό σας με νερό και χυμό φρέσκων φρούτων (χωρίς ζάχαρη). Θα εκπλαγείτε πόσο τέλεια ποτά θα φτιάξετε χωρίς όλη αυτή την έξτρα ζάχαρη.

Όσο πιο καθαρό τόσο το καλύτερο. Η βότκα, το τζιν, η light μπύρα είναι πολύ πιο «ευγενικά» στον οργανισμό σας και χαμηλότερα σε λιπαρά συγκριτικά με το ουίσκι, το μπέρμπον ή το κόκκινο κρασί.

Μην κάνετε μίξεις. Κάνει κακό στο στομάχι σας. Η ανάμιξη αλκοόλ δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Επιλέξτε το ποτό της αρεσκείας σας και μείνετε σε αυτό όλο το βράδυ. Θα μας ευχαριστείτε την επόμενη μέρα.

Κάντε ένα διάλειμμα. Πιέστε τον εαυτό σας να περάσει κάποιο διάστημα μερών, εβδομάδων ή όσο μπορείτε χωρίς να πιείτε καθόλου. Το συκώτι σας θα το εκτιμήσει και μπορεί όταν αρχίσετε πάλι την κατανάλωση να πίνετε λιγότερο γιατί δεν αντέχετε.

Φάτε καλά την επόμενη μέρα. Αν έχετε χανγκόβερ το επόμενο πρωί, φάτε ένα καλό πρωινό όπως αυγά και χυμό πορτοκάλι. Παρά τα όσα έχετε ακούσει, το λιπαρό φαγητό δεν θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας είναι να φάτε φαγητό που θα αναπληρώσει τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που έχασε ο οργανισμός.

Φάτε καθώς πίνετε. Όλους τους πιάνουν λιγούρες καθώς πίνουν και νιώθουν τύψεις για την πίτσα ή οποιοδήποτε άλλο λαχταριστό φαγητό που τους κάνει να ξεχνάνε τις θερμίδες. Ένας εξαιρετικός τρόπος που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτά τα παχυντικά φαγητά και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απορροφήσει σωστά το αλκοόλ είναι να έχετε υγιεινά σνακ κοντά σας όταν πίνετε. Έτσι μέχρι να μεθύσετε θα έχετε χορτάσει.

Πιείτε νερό. Πριν, κατά την διάρκεια και μετά. Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Να έχετε ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα ποτά για να μείνετε ενυδατωμένοι.

Να πίνετε λιγότερο. Ορισμένοι δεν θέλουν να το ακούσουν, αλλά κάντε στον εαυτό σας την χάρη και προσπαθήστε να πιείτε λιγότερο στις μεγάλες σας εξόδους. Μερικές φορές απλά πρέπει να πείτε όχι.

Πάρτε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Το ποτό εξαντλεί σημαντικά θρεπτικά συστατικά γι΄ αυτό πρέπει να τις αναπληρώσετε. Δεν θα σώσει πλήρως την κατάσταση, αλλά θα βοηθήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ