ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα νέα τρόφιμα της NASA για τους αστροναύτες

Αυτά είναι τα νέα τρόφιμα της NASA για τους αστροναύτες
NASA

Οι επιστήμονες της NASA, βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας νέας «διατροφικής μπάρας», την οποία οι αστροναύτες θα μπορούν να τρώνε για πρωινό ενώ βρίσκονται σε αποστολή στον Άρη ή το φεγγάρι.

Προς το παρόν, οι αστροναύτες της NASA αστροναύτες έχουν μία σειρά από επιλογές φαγητού, οι οποίες αν και δεν φαίνονται οπτικά ωραίες, έχουν καλή γεύση

Παρ' ολ' αυτά, η ανάγκη αυτή για εξέλιξη των φαγητών προέρχεται από το γεγονός ότι τα πληρώματα αναμένεται να πηγαίνουν σύντομα στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει τέσσερις μπάρες (μπανάνα-φιστίκι, πορτοκάλι-κράνα, τζίντζερ-βανίλια και μπάρμπεκιου φιστίκι), οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν γεύματα στα διαστημικά ταξίδια.

«Όταν κάτι έχει 700 με 900 θερμίδες, θα έχει κάποια μάζα ανεξάρτητα από το σχήμα του, οπότε, κοιτάζουμε να δούμε πως μπορούμε να μειώσουμε την μάζα από την συσκευασία ή την αποθήκευση των τροφίμων που καταναλώνει το πλήρωμα για πρωινό», ανέφερε σε δήλωσή της η Jessica Vos, η υπεύθυνη για την υγεία και τα ιατρικά θέματα του Orion.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ