ΚΟΣΜΟΣ

Τι πρέπει να κάνετε στα 20 για να μην έχετε τύψεις στα 30;

Τι πρέπει να κάνετε στα 20 για να μην έχετε τύψεις στα 30;
REUTERS/Yannis Behrakis

Πόση πλάκα έχει να είσαι στην δεκαετία των είκοσι; Νιάτα, ξεγνοιασιά, έλλειψη ρυτίδων, μερική τουλάχιστον! Το να διανύεις τα είκοσι είναι άψογο, αλλά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους... για τα τριάντα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να μην σας μείνουν μη και αλλά.

1. Μάθετε την αποταμίευση. Όταν δεν παίρνεις πολλά, το να μαζεύεις μερικά χρήματα κάθε μήνα είναι δύσκολο. Αλλά αν κάπως καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια, θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας στο μέλλον.

Ένας κύριος μεγάλης ηλικίας αποκάλυψε πρόσφατα το πόσο θα ήθελε να είχε κάνει κάποιες αποταμιεύσεις ότι ήταν 20. Τότε έβλεπε τα λεφτά «σαν ευκαιρία για πάρτι και κατέληξε να τα πετάξει όλα».

«Αυτή είναι η μια απόφαση που θα έπαιρνα πίσω», έγραψε στο Reddit.

money

(REUTERS/Chip East)

2. Προσοχή στο σώμα σας. Μπορεί να γλιτώνετε την παχυσαρκία και να τρώτε την μια πίτσα μετά την άλλη, όμως για πόσο καιρό θα της «σκαπουλάρετε»;

Εσωτερικό λίπος! Ναι, υπάρχει. Και μπορεί να περικυκλώσει τα όργανά σας, ακόμη και αν είστε πολύ αδύνατοι. Μόλις ο μεταβολισμός σας μειώσει τους ρυθμούς του, το να εγκαταλείψετε αυτές τις συνήθειες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις υπερβολές και με το ποτό. Αν τρώτε υγιεινά, αυτό δεν σας δίνει λευκή επιταγή να πίνετε δίχως τέλος. Α, επίσης μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, οι οδοντίατροι κοστίζουν.

body

(Reuters)

3. Μην μένετε σε μια σχέση με ένα άτομο μόνο επειδή πρέπει. Κάθε σχέση που έχει καταστραφεί προσφέρει μαθήματα και οι τύψεις που μείνατε με έναν άνθρωπο για πολύ καιρό είναι κάτι πολύ κοινό ανάμεσα στους ενήλικες.

Φυσικά οι χωρισμοί είναι δύσκολοι και υπάρχει και το «κοινωνικό στίγμα» για το πόσο κακή είναι η μοναξιά, αλλά είναι χειρότερο να συνειδητοποιήσετε, αργά, ότι δεν δώσατε τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στον εαυτό σας.

Η ζωή των εργένηδων έχει την δική της πλάκα.

relationship

(Reuters)

4. Ταξιδέψτε στον κόσμο. Στα είκοσι είναι λίγες οι υποχρεώσεις που σας κρατούν πίσω.

Αλλά όσο μεγαλώνετε γίνεται ολοένα και δυσκολότερο να παρατήσετε τα πάντα, να μαζέψετε βαλίτσες και να φύγετε. Το να μην ταξιδεύεις όταν είσαι νέος είναι ένα μια από τις πιο συχνές αιτίες θλίψης των μεγαλυτέρων.

Δεν έχετε δικαιολογία λοιπόν, εκτός αν πρόκειται για οικονομικό ζήτημα, τα χρήματα πάντα μπαίνουν στην μέση.

trip

(REUTERS/VICTOR FRAILE)

5. Θέστε ως προτεραιότητα την επαγγελματική σας ανέλιξη. Κανείς δεν θέλει να ξυπνήσει ένα πρωινό με την δυσάρεστη σκέψη πως δεν κυνήγησε ποτέ την ονειρική γι΄αυτόν εργασία.

Ειδικά την περίοδο που είχε την ενέργεια, την δυναμική και την όρεξη να το κάνει. Πολλοί είναι αυτοί που περνάνε από πολλά πόστα για να βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Γι’ αυτό αν δεν επικεντρωθείτε στην αναζήτηση αυτού που ταιριάζει σε σας, σας περιμένει μια 40ετια μιζέριας.

job

(Reuters)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ