ΚΟΣΜΟΣ

Αν. Μέρκελ: Ντροπή μας η κατάσταση στο Χαλέπι

Αν. Μέρκελ: Ντροπή μας η κατάσταση στο Χαλέπι
REUTERS/Wolfgang Rattay

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «ντροπή» την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να προσφέρει βοήθεια στο πολιορκημένο Χαλέπι.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κόμματος της:

Το Χαλέπι είναι ντροπή (...) είναι ντροπή ότι δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Εκτός αυτών η καγκελάριος υπέδειξε ως υπεύθυνους των δεινών που περνάνε οι πολίτες, το συριακό καθεστώς καθώς και τους συμμάχους του Ρωσία και Ιράν, σημειώνοντας:

Η μάχη κατά της ασύμμετρης απειλής της ισλαμιστικής τρομοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί από κοινού (...) αλλά αντί γι΄ αυτό η Ρωσία και το Ιράν υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ στις θηριώδεις ενέργειές του εναντίον του ίδιου του πληθυσμού του.

Η Μέρκελ επέκρινε επίσης την κοινωνία των πολιτών της χώρας της η οποία δεν κινητοποιείται απέναντι στο δράμα του συριακού λαού και προτιμά, όπως είπε, να κατεβαίνει στον δρόμο για να καταγγείλει "ένα προσχέδιο συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες", την TTIP, εναντίον της οποίας δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί έχουν διαδηλώσει τα τελευταία χρόνια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ