ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: φυλάκιση σε 12 bloggers & σταρ των social media γιατί «εκπορνεύουν» το Ισλάμ

Ιράν: φυλάκιση σε 12 bloggers & σταρ των social media γιατί «εκπορνεύουν» το Ισλάμ

Η βιομηχανία που καθιέρωσε η Κιμ Καρντάσιαν απειλεί. To Iράν προχώρησε στη σύλληψη και φυλάκιση 12 fashion bloggers και σταρ των social media. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με ποινές μέχρι και έξι ετών καθώς υπερασπίζονται και "διαδίδουν" έναν Δυτικό και δη "έκλυτο τρόπο ζωής που θέλει να διαφθείρει τους Μουσουλμάνους.

Ο δικηγόρος Mahmoud Taravat που εκπροσωπεί οχτώ γυναίκες και τέσσερις άντρες δήλωσε ότι οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι πελάτες του είναι από πέντε μήνες μέχρι και έξι χρόνια φυλάκισης όπως ορίστηκαν σε δικαστήριο στην πόλη Σιράζ της Δευτέρα.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 12 θιασώτες των κοινωνικών δικτύων είναι "ενθάρρυνση της πορνείας, της διαφθοράς" ενώ οι "προσβλητικές, τολμηρές φωτογραφικές τους αναρτήσεις διαδίδουν τη γύμνια δυτικού τύπου ώστε να διαφθείρουν τους Μουσουλμάνους" αναφέρει το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ilna.

Σε κάποιους από τους πολίτες που εκπροσωπεί νομικά ο Taravat έχει ήδη απαγορευθεί το ταξίδι εκτός συνόρων της χώρας ή να εργάζονται στον τύπο, σε δημόσιες υπηρεσίες, στη μόδα και τη φωτογραφία για δύο χρόνια μετά την αποφυλάκιση τους.

Και οι 12 έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες και θα προχωρήσουν σε έφεση για τις ποινές τους. Ο πόλεμος ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή συνεχίζεται.

Τον προηγούμενο Μάϊο οι ιρανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ μοντέλων για "αντι-ισλαμικές" δραστηριότητες στο Instagram. Και οι οκτώ γυναίκες ανέβασαν φωτογραφίες τους στις οποίες δεν φορούν μαντίλα.

Κυνήγι μαγισσών

elham

Μάλιστα οι αρχές του Ιράν ανέκριναν μια γυναίκα πρώην μοντέλο στην κρατική τηλεόραση της χώρας. Ήταν η 26χρονη Ελχάμ Αράμπ που ανέβαζε στο Instagram, φωτογραφίες της με νυφικά, έχοντας βαμμένα ξανθά μαλλιά.

Στην τηλεοπτική ανάκριση η κοπέλα εμφανίστηκε με μαύρη μαντίλα και μαύρα γάντια απέναντι σε δυο εισαγγελείς. Το ίδιο συνέβη σε ακόμη μια γυναίκα μοντέλο.

Η Αράμπ έκανε λόγο για "πικρές εμπειρίες" στην παράνομη βιομηχανία μοντέλων και προειδοποίησε νεαρές κοπέλες να το σκεφτούν δύο φορές πριν ανεβάσουν φωτογραφίες του εαυτού τους στο Διαδίκτυο.

"Μπορείτε να είστε βέβαιες ότι κανένας άνδρας δεν θα θελήσει να παντρευτεί μοντέλο, του οποίου η φήμη έχει επέλθει με την απώλεια της τιμής της" είπε.

elham1

Από την πλευρά του ο ένας εισαγγελέας είπε ότι ο "εχθρός επενδύει προκειμένου να δημιουργήσει μια γενιά χωρίς δύναμη της θέλησης" ενώ κατηγόρησε τα πρακτορεία μοντέλων ότι διαδίδουν "την ανηθικότητα, την αντί-ισλαμική κουλτούρα και την ακολασία".

"Πρέπει να απέχουμε από πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες του καθεστώτος" πρόσθεσε κάνοντας λόγο για "απειλή προς την ηθική και τη βάση της οικογένειας".

Η Κιμ Καρντάσιαν διαφθείρει

irankimk wp 1

Από την αρχή της χρονιάς το Ιράν έχει εξαπολύσει κυνηγητό για συνολικά 170 άτομα που εμπλέκονται στην "υπόθεση μόντελινγκ" στο Instagram. Είναι 59 φωτογράφοι και μακιγιέρ, 58 μοντέλα και 51 σχεδιαστές μόδας. Ανάμεσα στους "εχθρούς" του κράτους συγκαταλέγεται και η Κιμ Καρντάσιαν την οποία οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγορούν ότι είναι μυστική πράκτορας που στοχεύει να διαφθείρει τους νέους ανεβάζοντας στο διαδίκτυο "αντι - ισλαμικές φωτογραφίες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ