ΚΟΣΜΟΣ

Αντίποινα από τον Ερντογάν στη Γερμανία

Αντίποινα από τον Ερντογάν στη Γερμανία
REUTERS/Vasily Fedosenko

Μετά το περιστατικό με την αντιπρόεδρο της τουρκικής βουλής που κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας επειδή είχε πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά της χαρτιά, κάνοντας έξω φρενών τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε η ώρα της Τουρκίας να απαντήσει στη Γερμανία.

Πλέον, οι Γερμανοί διπλωμάτες που θα περνάνε για έλεγχο στο αεροδρόμιο του Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, θα περνάνε από εξονυχιστικούς ελέγχους πριν μπουν και αφού βγουν από αυτό, όπως αναφέρει η αγγλική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ήδη τέσσερις Γερμανοί πολίτες έχασαν την πτήση τους, εξαιτίας του αυστηρού αυτού μέτρου.

hurryet

Υπενθυμίζεται ότι μετά το ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε με το μέλος της κυβέρνησης του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που έδωσε την Τετάρτη κατηγόρησε την Γερμανία ότι φιλοξενεί τρομοκράτες και απείλησε με αντίποινα. Όπως φαίνεται, κράτησε την υπόσχεσή του.

«Δέχεστε να φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής να περιμένει ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε εκείνους; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη, παρόλο που η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ