ΚΟΣΜΟΣ

Έφτιαξε ενυδρείο σε μέγεθος πισίνας στο... σαλόνι του (vids&pics)

Έφτιαξε ενυδρείο σε μέγεθος πισίνας στο... σαλόνι του (vids&pics)
Facebook/Eli's 10,000 Gallon Reef Aquarium

Ενυδρείο σε μέγεθος πισίνας έχτισε μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του ο Eli Fruchter, που μπορεί πλέον με την άνεση του να βουτά μαζί με τα πολύχρωμα ψαράκια του.

Ο ισραηλινός από την Χάιφα λατρεύει τα ενυδρεία. Όταν ήταν έξι χρονών ζούσε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, αλλά κατάφερε να βρει μια γωνίτσα για τα ψάρια του. Ποτέ δεν ξεπέρασε το πάθος του και μετά από 10-12 χρόνια αγόρασε ένα μεγάλο ενυδρείο. Δυστυχώς όμως έσπασε και πλημμύρησε το σπίτι του.

Το περιστατικό του έδωσε την ιδέα να «χτίσει ένα ενυδρείο, με ένα σπίτι τριγύρω του», όπως λέει. Ξεκίνησε τις εργασίες και το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό.

Η νέα του αγάπη χωράει 30.000 λίτρα νερό και είναι αρκετά μεγάλη για να βουτήξεις και να ταΐσεις τα ψάρια από την παλάμη του χεριού σου. Η δεξαμενή περιέχει 150 τροπικά ψάρια, 30 διαφορετικών ειδών, αλλά και κοράλλια διαφόρων χρωμάτων, που δημιουργούν εξαιρετικούς φωτισμούς. Το ενυδρείο αποτυπώνει με εξαιρετική λεπτομέρεια το φυσικό περιβάλλον ενός υφάλου.

Το σύστημα φιλτραρίσματος είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Είναι έξι μέτρα κάτω από το ενυδρείο, πίσω από παχιές μεταλλικές πόρτες και διαθέτει τέσσερις αντλίες νερού που το φιλτράρουν. Στον καθαρισμό βοηθά η βαρύτητα. Το νερό ρέει κάτω από τη δεξαμενή και δημιουργεί έναν αφρό από τις ακαθαρσίες, στην συνέχεια απομακρύνεται από ένα περιστρεφόμενο πτερύγιο.

Για να εξασφαλίσει την ασφαλή διαβίωση των ψαριών ο Fruchter κάθε βδομάδα προμηθεύεται 1.000 λίτρα θαλασσινού νερού.

enydreio

(Facebook/Eli's 10,000 Gallon Reef Aquarium)

«Ειδικά τα κοράλλια πρέπει έχουν απολύτως καθαρό νερό και αυτό είναι πολύ δύσκολο σε ένα κλειστό σύστημα», λέει ο ίδιος. «Τα περισσότερα δημόσια ενυδρεία είναι κοντά στον Ωκεανό και απλά παίρνουν καθαρό νερό. Χρειάζεται πολύ συντήρηση. Τόσο μεγάλα κοραλλιογενή ενυδρεία τα βρίσκεις μόνο σε μέρη με πολύ προσωπικό».

«Δεν υπάρχουν πολλοί τρελοί στο κόσμο που θα έκαναν κάτι τέτοιο». «Πρέπει να σου αρέσει πάρα πολύ»

Το πάθος είναι σίγουρα σημαντικός λόγος δημιουργίας κάτι τόσο χρονοβόρου και δύσκολου, όμως και τα χρήματα που χρειάζονται για την συντήρηση του είναι αρκετά. Και αν αναρωτιόσασταν τι δουλειά κάνει ο κύριος Fruchter η απάντηση είναι, γενικός διευθυντής μιας πολύ επιτυχημένης επιχείρησης που βγάζει πάνω από 800 εκατομμύρια ετησίως.

Ο άντρας εργάζεται για την δημιουργία του τεράστιου ενυδρείου του από το 2012 και σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα το θεωρεί ακόμη ανέτοιμο. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια ακόμη για να μπορέσει το οικοσύστημα να αναπτυχθεί φυσικά, ειδικά τα κοράλλια που θέλουν χρόνο για να «ανθίσουν».

enydreio4

(Facebook/Eli's 10,000 Gallon Reef Aquarium)

Μέχρι τότε ο Eli Fruchter μπορεί να κάθεται στον καναπέ του και να απολαμβάνει το εκπληκτικό θέαμα του αριστουργήματος του.

Διαβάστε ακόμη:

Μαλαισία: Χριστούγεννα στο ενυδρείο

Λισαβόνα: Στα άδυτα του 2ουμεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ