ΚΟΣΜΟΣ

Γιος Κινέζου δισεκατομμυριούχου «κλωτσάει» περιουσία 91 δισ. δολαρίων

Γιος Κινέζου δισεκατομμυριούχου «κλωτσάει» περιουσία 91 δισ. δολαρίων
Reuters

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Wang Jianlin ξεκαθάρισε ότι πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της αυτοκρατορίας του σε ομάδα διαχειριστών επαγγελματιών μάνατζερ καθώς ο μοναχογιός του δεν έχει δείξει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του πατέρα του.

 

Ο όμιλος Dalian Wanda Group δραστηριοποιείται σε πλειάδα τομέων, από ακίνητα μέχρι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και η συνολική περιουσία του ομίλου αποτιμάται σε 634 δισ. γουάν ή 91,7 δισ. δολάρια.

«Έχω ρωτήσει τον γιο μου και είπε ότι δεν θέλει να ζήσει μια ζωή όπως η δική μου», ανέφερε ο 62χρονος Wang σε φόρουμ στο Πεκίνο το Σάββατο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Κινέζος μεγιστάνας προβαίνει σε ανάλογα σχόλια για την ίδια υπόθεση.

Η πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για την αδιαφορία του γιου του ήταν σε ένα τηλεοπτικό σόου τον περασμένο Μάιο.

«Ίσως είναι καλύτερα να παραδώσω το τιμόνι σε επαγγελματίες μάνατζερς. Μπορούμε να τους βρούμε από το ΔΣ του ομίλου. Δεν θα προκρίνουμε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο, μάλλον θα επιλέξουμε κάποιον μέσω διαγωνισμού», ανέφερε ο ίδιος.

Όσο για τον 29χρονος Wang Sicong, κατέχει μερίδιο 2% της Wanda. Παράλληλα, είναι ενεργός επενδυτής σε εταιρείες Διαδικτύου και eSports, καθώς και στην εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Dining Concepts Holdings.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ