ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις για το Χαλέπι

Η Γερμανία απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις για το Χαλέπι
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL

H γερμανική κυβέρνηση διεμήνυσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού και η πιθανότητα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας παραμένει στο τραπέζι.

Το Βερολίνο τονίζει ότι απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στους αμάχους που παραμένουν στο Χαλέπι. Ωστόσο, κατηγορεί τη Ρωσία και διαμηνύει ότι το ενδεχόμενο κυρώσεων δεν έχει αποκλειστεί.

Η Ρωσία, όπως και τα στρατεύματα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και οι μαχητές που πολεμούν με την υποστήριξη του Ιράν, ευθύνονται για την καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η ανελέητη καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ευρεία στρατιωτική στήριξη από τη Ρωσία»,τόνισε ο ίδιος.

«Η Ρωσία δεν απέτρεψε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τις τελευταίες λίγες ημέρες αν και είχε τη δύναμη να το κάνει».

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες, και ζήτησε να επιβληθεί άμεσα η κατάπαυση του πυρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ