ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ για Χαλέπι: Οι Σύροι γράφουν ιστορία

Άσαντ για Χαλέπι: Οι Σύροι γράφουν ιστορία
SANA/Handout via REUTERS

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε την Πέμπτη τη νίκη των στρατευμάτων στο Χαλέπι, επισημαίνοντας ότι οι Σύροι «γράφουν ιστορία», καθώς εκδίωξαν τους αντάρτες από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι η ιστορία, την οποία γράφει κάθε Σύρος πολίτης» τόνισε ο επικεφαλής του συριακού Κράτους σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Facebook.

«Με την απελευθέρωση του Χαλεπιού, θα έλεγα ότι η κατάσταση άλλαξε, όχι μόνο για τη Συρία, όχι μόνο για την περιοχή, όμως για ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο Άσαντ, ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός σε ένα βίντεο που μοιάζει να τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο.

«Η ιστορία τώρα γράφεται. Αυτό είναι σημαντικότερο από τα απλά συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για το «πριν» και το «μετά» της «απελευθέρωσης» του Χαλεπιού, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πρώτων ομάδων αμάχων κι ανταρτών από τις τελευταίες συνοικίες της πόλης, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Σίγουρος ο Άσαντ για τον έλεγχο της Παλμύρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ