ΚΟΣΜΟΣ

Π.Τζεντιλόνι: Πετύχαμε την αναβολή της συζήτησης για το Δουβλίνο

Π.Τζεντιλόνι: Πετύχαμε την αναβολή της συζήτησης για το Δουβλίνο
REUTERS/Francois Lenoir

Την αναβολή της συζήτησης αναφορικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου ανακοίνωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής συνόδου των Βρυξελλών.

«Ζητήσαμε και πετύχαμε να αναβληθεί η συζήτηση σχετικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου, διότι τα ενδεχόμενα στα οποία έγινε αναφορά, για εμάς ήταν ανεπαρκή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται, με αργό ρυθμό, προς το να εντάξει στην ατζέντα της τις προτεραιότητες του μεταναστευτικού, αλλά, δυστυχώς, τα προβλήματα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τις λύσεις.

«Σε σχέση με την ιταλική πρόταση για υπογραφή συμφωνιών με τις αφρικανικές χώρες διέλευσης και καταγωγής των μεταναστών, υπάρχει η επίγνωση ότι πρέπει να γίνουν βήματα προόδου», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης σημείωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε επί της ανθρωπιστικής διάστασης ενώ, πάντα σε σχέση με το συριακό σχολίασε θετικά το ότι, δεν υιοθετήθηκαν, τελικά, κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. «Μια πιθανότητα η οποία, κατά την άποψή μου, θα ήταν λανθασμένη», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Όλοι οι ευρωπαίοι συνάδελφοι μου είπαν να χαιρετήσω τον Ματέο Ρέντσι. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά, έδειξαν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ιταλία και εντυπωσιάστηκαν από το πόσο γρήγορα λύθηκε η κυβερνητική κρίση» δήλωσε, τέλος, ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Πρoσήλωση στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Α. Μέρκελ: Δεν θα μπω σε διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο

Ντ. Τουσκ: Τον Ιανουάριο Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας

Φρ. Ολάντ: Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ