ΚΟΣΜΟΣ

368 αθλήτριες γυμναστικής κακοποιήθηκαν σεξουαλικά τα τελευταία 20 χρόνια

368 αθλήτριες γυμναστικής κακοποιήθηκαν σεξουαλικά τα τελευταία 20 χρόνια
EUROKINISSI

Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη της εφημερίδας «Indianapolis Star» ότι 368 αθλήτριες της γυμναστικής κακοποιήθηκαν σεξουαλικά τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για κακοποιήσεις νεαρών αθλητριών, κυρίως, από προπονητές και παράγοντες γυμναστικών συλλόγων.

Η εφημερίδα, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κατηγόρησε την ομοσπονδία του αθλήματος για συγκάλυψη της υπόθεσης. Όπως λέει η “Star”, πληροφορίες για παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης ήταν γνωστές, αλλά η ομοσπονδία επέλεξε να συγκαλύψει την υπόθεση προκειμένου να μην ξεσπάσει σκάνδαλο... αντί να αποδώσει ευθύνες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η ομοσπονδία μετέθεσε προπονητές και παράγοντες σε άλλες ομάδες και άλλα προπονητικά κέντρα, ώστε να «θάψει» την υπόθεση και να κρατήσει μακριά τα φώτα της δημοσιότητας.

«Οι αθλήτριες απογοητεύτηκαν από τη στάση της ομοσπονδίας, καθώς η διοίκηση της προτίμησε να καλύψει το σκάνδαλο, αντί να αποδώσει ευθύνες και να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ινδιανάπολις.

Η ομοσπονδία από την πλευρά της, διέψευσε το δημοσίευμα και ανακοίνωσε πως δεν είχε καμία γνώση των καταγγελιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ