ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι

Νέα συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι
REUTERS/Omar Sanadiki

Νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών επετεύχθη για την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στη Συρία, περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά.

Μόλις οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα χωριά φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε, θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

Χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι ακόμα

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στο Χαλέπι. Πολλοί είναι αυτοί που κοιμούνται στους δρόμους υπό χαμηλές θερμοκρασίες, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διεξαγωγή της επιχείρησης εκκένωσης, την Παρασκευή, μετά από τη διαφωνία των δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση στη Δαμασκό.

Το βασικό αίτημα των δυνάμεων αυτών, είναι η εκκένωση δύο χωριών που έχουν περικυκλωθεί από τους αντάρτες.

2016 12 17T184237Z 1790794752 RC1C5AE38E60 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA

πηγή: reuters / OMAR SANADIKI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ