ΚΟΣΜΟΣ

Μια κηδεία και πέντε τραυματίες... από πτώση δέντρου σε γάμο

Μια κηδεία και πέντε τραυματίες... από πτώση δέντρου σε γάμο
Twitter/@sgvcrime

Μια γυναίκα έχασε την ζωή της και πέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν τεράστιο δέντρο έπεσε κατά την διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης στο Penn Park του Whittier το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου.

Η έρευνα για το περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να ψάχνουν απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν τον ευκάλυπτο να πέσει.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί, 4 ετών. Το περιστατικό έγινε μερικές μέρες μετά την πρώτη μεγάλη καταιγίδα του χειμώνα στην Νότια Καλιφόρνια.

Οι μάρτυρες περιγράφουν την στιγμή που αριθμός καλεσμένων έβγαζε φωτογραφίες κάτω από το 30 μέτρων δέντρο, όταν ξαφνικά ξεριζώθηκε και έπεσε μετατρέποντας την γιορτή σε τραγωδία.

Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή, όπως και η σχέση της με τους νεόνυμφους.

«Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στην οικογένεια, να καταλάβουν ότι η κοινότητα τους στηρίζει και προσεύχεται γι΄ αυτούς», δήλωσε ο δήμαρχος του Whittier, Joe Vinatieri.

«Υποτίθεται ότι ήταν μια από τις πιο ευχάριστες μέρες της ζωής τους, και αντ΄ αυτού εξελίχθηκε σε αυτό που εξελίχθηκε».

Το πάρκο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό επ΄ αόριστον μέχρι οι αρχές να ξεκαθαρίσουν τι συνέβη. Γεωλόγος αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή για να δώσει την δική του εξήγηση. Όμως είναι ακόμη νωρίς για να διευκρινιστεί τι πραγματικά συνέβη.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες μέχρι να έρθει ο γεωλόγος και να ερευνήσει», είπε ο Jeff Collier, υπεύθυνος της πόλης. Μέχρι τότε ο κορμός δεν θα απομακρυνθεί από την περιοχή.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τις συνθήκες αυτή την στιγμή. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ελέγξουμε τα πάντα στην κατάσταση που είναι σήμερα», είπε ακόμη.

Ενώ η πόλη έχει ήδη πρόγραμμα συντήρησης των δέντρων, αυτή την ώρα γίνονται διεξοδικοί έλεγχοι για την κατάσταση των μεγάλων δέντρων στο σημείο, όπου συνέβη το δυστύχημα.

Το πάρκο είναι δημοφιλές σημείο της πόλης για γαμήλια πάρτι και άλλες γιορτές. Είναι πολύ συνηθισμένη η εικόνα ατόμων να φωτογραφίζονται δίπλα στα τεράστια δέντρα.

«Το υπέροχο στοιχείο (του πάρκου) είναι αυτά τα δέντρα», είπε ο δήμαρχος και επεσήμανε πως αυτή την στιγμή υπάρχει «μια αύξηση της ανησυχία, της θλίψης και των προσευχών».

Οι θάνατοι από πτώσεις δέντρων είναι ασυνήθιστοι, όχι όμως και πρωτοφανείς σε αυτή την περιοχή.

Οκτώ παιδιά τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, όταν ένα δέντρο 25 μέτρων έπεσε πάνω στο μουσείο Kidpace στην Πασαντίνα τον Ιούλιο του 2015. Και αυτό το περιστατικό συνέβη ύστερα από σφοδρή βροχόπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ