ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αγορά πυροτεχνημάτων (vid&pics)

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αγορά πυροτεχνημάτων (vid&pics)
REUTERS/Edgard Garrido

Έκρηξη στην αγορά πυροτεχνημάτων Σαν Παμπλίτο στο Τολτέπεκ του Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Σύμφωνα με tweet της ομοσπονδιακής αστυνομίας ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 70. Η πόλη είναι περίπου 32 χλμ βόρεια της Πόλης του Μεξικού. Ο αριθμός νεκρών και τραυματιών δεν είναι ακόμη οριστικός καθώς οι προσπάθειες των αρχών στο σημείου συνεχίζονται.

Πλάνα που μεταδόθηκαν στην τοπική τηλεόραση δείχνουν διαδοχικές εκρήξεις, με ένα γιγαντιαίο σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό πάνω από την ανοιχτή αγορά, καθώς τα πυροτεχνήματα εκρήγνυνται μετατρέποντας την αγορά σε ανοιχτό πεδίο μάχης.

Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας είναι ο πιθανότερος λόγος της έκρηξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σωστικών συνεργείων.

Είκοσι έξι από τους νεκρούς έχασαν την ζωή τους στην αγορά, ενώ ακόμη τρεις άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

2016 12 21T012024Z 1083104352 RC150D08BCB0 RTRMADP 3 MEXICO BLAST

(REUTERS/Edgard Garrido)

Ο κυβερνήτης της περιοχής ενημέρωσε πως τουλάχιστον 13 παιδιά έπαθαν εγκαύματα στο 90% του σώματος τους και νοσηλεύονται.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ενημέρωσε πως είχε γίνει έλεγχος στην αγορά τον περασμένο μήνα και δεν είχε εντοπιστεί καμία παραβίαση. Μέσα του Μεξικό μετέδωσαν πως στο σημείο υπήρχαν 300 τόνοι πυροτεχνημάτων.

«Τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς αυτών που έχουν χάσει την ζωή τους σε αυτό το ατύχημα και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε σε tweet του ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένα Νιέτο.

2016 12 21T012302Z 76245952 RC1D978B7CA0 RTRMADP 3 MEXICO BLAST

(REUTERS/Edgard Garrido)

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό στην συγκεκριμένη αγορά μέσα σε μια δεκαετία. Παρόμοια έκρηξη είχε γίνει στη δημοφιλή αγορά τον Σεπτέμβριο του 2005, λίγο πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα απελευθέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ