ΚΟΣΜΟΣ

Έλυσαν τον γρίφο για τον μυστηριώδη ήχο που καταγράφεται στην Τάφρο των Μαριανών;

Έλυσαν τον γρίφο για τον μυστηριώδη ήχο που καταγράφεται στην Τάφρο των Μαριανών;
ORCCA Lab

Παρά τις αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας, ομάδα ερευνητών πιστεύει ότι έχει βρει την απάντηση γύρω από έναν μυστηριώδη θόρυβο που καταγράφεται στην Τάφρο των Μαριανών.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, Hatfield Marine Science συγκλονίστηκαν όταν άκουσαν τον ήχο. Διαρκεί περίπου τρία δευτερόλεπτα, αρχικά πολύ χαμηλά και στη συνέχεια σε υπερ-υψηλές συχνότητες.

Η Sharon Nieukirk, εμπειρογνώμονας στο Oregon State είπε: «Το τμήμα του ήχου στις χαμηλές συχνότητες είναι χαρακτηριστικό των φαλαινών baleen και αυτό είναι το είδος του ήχου που το καθιστά πραγματικά μοναδικό. «Δεν βρίσκουμε συχνά κλήσεις από φάλαινες baleen».

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων.

Το 2012, ο Αμερικανός σκηνοθέτης James Cameron είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος μετά από 50 χρόνια, που μόνος του, με ένα ειδικό βαθυσκάφος, είχε κατέβει για λίγη ώρα στο βυθό της τάφρου των Μαριανών, όπου όμως δεν είχε δει ιδιαίτερα ίχνη ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ