ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Λίφτινγκ» σε μούμια 4.000 ετών

Ινδία: «Λίφτινγκ» σε μούμια 4.000 ετών
Indian Museum

Αιγυπτιακή μούμια 4.000 ετών, η οποία φιλοξενείται σε μουσείο της Καλκούτα στην Ινδία, θα υποβληθεί σε «λίφτινγκ» για να συνεχίσει να επιβιώνει στον πόλεμο με τον χρόνο.

 

Σύμφωνα με τους Times of India, η μούμια βρίσκεται στον Ινδικό Μουσείο, το μεγαλύτερο και παλαιότερο της χώρας. Ένας Άγγλος την μετέφερε στην Ινδία το 1882 και έκτοτε είναι μέρος των πολλών και εντυπωσιακών εκθεμάτων του μουσείου.

Η Ινδία είναι μια από τις λίγες χώρες εκτός Ευρώπης και Αμερικής, που φιλοξενούν αιγυπτιακές μούμιες σε έξι μουσεία ισάριθμων πόλεων.

Η μούμια είναι σε καλή κατάσταση – αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία της – και είναι τοποθετημένη σε έναν απομονωμένο θάλαμο, όμως χρειάζεται ένα «φρεσκάρισμα».

Το μουσείο σκέφτεται να την εντάξει στη γενικότερη αναδιοργάνωση του, ενισχύοντας την ήδη ισχυρή θέση της στην λίστα των πιο σημαντικών εκθεμάτων.

Για την αποκατάσταση, το Ινδικό Μουσείο θα συνεργαστεί με το Εθνικό Ερευνητικό Εργαστήριο Lucknow για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το επονομαζόμενο Μουσείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας, που στο παρελθόν έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση μιας μούμιας 4.500 ετών και πάλι στην Ινδία.

Ο διευθυντής του Ινδικού Μουσείου μιλώντας στους Times of India είπε: «Η μούμια ξεκουράζεται εντός ενός απομονωμένου θαλάμου που έχει δικό της μικροκλίμα. Δεν εκτίθεται στην ατμόσφαιρα με κανέναν τρόπο. Αλλά το μουσείο χρειάζεται προετοιμασία καθώς σταμάτησε τις εργασίες της διακοσαετίας πριν από δύο χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ