ΚΟΣΜΟΣ

Εφικτή θεωρεί ο Αμπάς την επίτευξη ειρήνης με το Ισραήλ

Εφικτή θεωρεί ο Αμπάς την επίτευξη ειρήνης με το Ισραήλ
REUTERS / POOL

Πεπεισμένος ότι η ειρήνη με το Ισραήλ είναι εφικτή, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ, σημείωσενοντας, όμως, ότι συνεχίζει να απαιτεί το Ισραήλ να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που κατέρρευσαν το 2014.

Στην τελευταία ομιλία του ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, ο Τζον Κέρι αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο Σάεμπ Ερεκάτ, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ανέγνωσε ανακοίνωση του Αμπάς, στην οποία ο τελευταίος επαναλαμβάνει «την πλήρη δέσμευση του σε μια δίκαιη ειρήνη ως μια στρατηγική επιλογή».

Προσθέτει, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «τη στιγμή που η ισραηλινή κυβέρνηση συμφωνήσει στην παύση όλων των εποικιστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και συμφωνήσει στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είναι έτοιμη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το μόνιμο καθεστώς στην βάση του διεθνούς δικαίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ