ΚΟΣΜΟΣ

Σαρωτικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Σαρωτικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
© Jonathan Ernst / Reuters

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις που σχετίζονται με τις αμερικανικές εκλογές επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων εναντίον της Ρωσίας λόγω της ανάμιξης που της προσάπτει η Ουάσινγκτον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως με την κήρυξη ως «ανεπιθύμητων προσώπων» (persona non grata) 35 ρώσων διπλωματών που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ανήκουν στις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Μάλιστα, οι Ρώσοι διπλωμάτες έχουν 72 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει δύο ρωσικές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ. Όπως έγινε γνωστό δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις δύο εγκαταστάσεις από το μεσημέρι αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Οι ενέργειες αυτές αναλήφθηκαν σε αντίδραση στη ρωσική παρενόχληση αμερικανών διπλωματών και τις ενέργειες διπλωματών που θεωρήσαμε ότι δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει τις ΗΠΑ πως θα προβεί σε αντίποινα σε βάρος των ΗΠΑ στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον της επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ