ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη καταγγελία που σκαρφίστηκε ένας ζηλιάρης σύζυγος

Η απίστευτη καταγγελία που σκαρφίστηκε ένας ζηλιάρης σύζυγος
REUTERS/Dominic Ebenbichler

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας από τις Αρχές της Αυστρίας, με πρωταγωνιστές έναν 60χρονο, τη γυναίκα του και έναν Σύρο μετανάστη, παρ’ ολίγον τρομοκράτη.

Συγκεκριμένα, ένας Αυστριακός συνελήφθη επειδή για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, κατηγόρησε για τρομοκρατική δράση έναν νεαρό Σύρο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να εξουδετερώσουν την "απειλή".

Ο 60χρονος είχε στείλει τον Νοέμβριο ένα ανώνυμο μήνυμα στο υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, με το οποίο κατήγγειλε ότι ο 29χρονος μετανάστης ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στο Ίνσμπρουκ.

Ο Σύρος συνελήφθη αμέσως, αφού οργανώθηκε μια επιχείρηση των αυστριακών ειδικών δυνάμεων "Κόμπρα". Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος 24 ώρες αργότερα, αφού αποδείχτηκε ότι δεν ήταν επικίνδυνος παρά μόνο για τη... συζυγική γαλήνη του 60χρονου: ο τελευταίος ομολόγησε ότι επινόησε τις κατηγορίες για να εμποδίσει τον 29χρονο να συνοδεύσει τη σύζυγό του σε μια τοπική διαδήλωση.

"Το κίνητρό του ήταν η ζήλια" είπε ο Τόμας Βίλιαμ, ένας εκπρόσωπος των τοπικών εισαγγελικών αρχών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Αυστριακός συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου στη Ρουμανία όπου βρισκόταν και κινδυνεύει τώρα να καταδικαστεί ακόμη και σε πενταετή φυλάκιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ