Εμφανίστηκε επιτέλους η βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά χωρίς φωτογραφία
Πηγή: REUTERS/Peter Nicholls

H είδηση διαβάζεται απνευστί -καθώς έφερε ευθυμία σε όλους όσοι απολαμβάνουν τη μοναρχία σαν ακόμη ένα θεσμό που διασκεδάζει την επικαιρότητα.

βασίλισσα Ελισάβετ Β' απένειμε τίτλο τιμής σε ένα μέλος του προσωπικού της στη διάρκεια ιδιωτικής τελετής επιστρέφοντας έτσι στα επίσημα καθήκοντά της, καθώς εξαλουθεί να αναρρώνει από βαρύ κρυολόγημα, το οποίο την υποχρέωσε να μην παραστεί στην χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στην εκκλησία" δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού και αυτό είναι το επίσημο comeback της Ελισάβετ -αν και δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία να συνοδεύει την επανεμφάνιση της.

Η 90χρονη βασίλισσα αρρώστησε πριν από τα Χριστούγεννα, καθυστέρησε κατά μία ημέρα το ταξίδι της από το Λονδίνο στην εξοχική της κατοικία στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας και έπειτα αποφάσισε να μην παραστεί στην εκκλησία στις λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς -κάτι που συμβαίνει σπάνια.

Η Ελισάβετ Β' είχε να εμφανιστεί δημοσίως προτού αρρωστήσει και τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσαν ότι αναρρώνει από βαρύ κρυολόγημα.

Κανείς δεν γνώριζε τι συνέβαινε πίσω από τις πύλες του παλατιού μέχρι την Τρίτη, 3η Ιανουαρίου 2017, όταν και η βρετανή μονάρχης απένειμε στο μέλος του προσωπικού της Ρέιμοντ Γουίοτον τα διάσημα του Υπολοχαγού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος -μία τιμή η οποία συνήθως απονέμεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει κάποιο μέλος του προσωπικού της στην ίδια ή στη μοναρχία.

Eκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε ότι η ιδιωτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Σάντριγχαμ και ότι δεν είναι διαθέσιμες φωτογραφίες. Επιπλέον η βασίλισσα απέστειλε επίσης χθες προσωπικό συλλυπητήριο μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με 39 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης