ΚΟΣΜΟΣ

Σμύρνη: η στιγμή της έκρηξης (vid)

Σμύρνη: η στιγμή της έκρηξης (vid)
reuters

Η κάμερα ασφαλείας κτηρίου που βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια της Σμύρνης καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκίνητου.

Όπως μπορείτε να δείτε από την έκρηξη δημιουργείται μια τεράστια φλόγα.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε μπροστά από την 3η πύλη του δικαστικού μεγάρου της πόλης. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα ενώ αυτοκίνητα καίγονται στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην επίθεση ενέχονται τρεις, οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς. Οι δύο έχασαν τη ζωή του, ενώ ενώ ο τρίτος αναζητείται. Οι δράστες φαίνεται να ήταν πολύ βαρυά οπλισμένοι καθώς όπως αναφέρει το Reuters, βρέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και ημιαυτόματα τουφέκια. Μέχρι στιγμής, γίνεται λόγος για 10 τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής συνολικά οι νεκροί είναι 4, εκτός από τους δυο δράστες είναι ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ίδιο σημείο υπήρχε και δεύτερο όχημα, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης. Για λόγους ασφαλείας ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για το ποιός ευθύνεται για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο κυβερνήτης της Σμύρνης πάντως δήλωσε ότι τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Η τρομοκρατική αυτή επίθεση στη Σμύρνη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο πολυσύχναστο κλαμπ Ρέινα, στις ακτές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπλη, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Ο δράστης εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι ενδέχεται να έχει διαφύγει σε ελληνικό νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ