ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ζωντανοί οι 13 επιβαίνοντες ελικοπτέρου που είχε χαθεί μυστηριωδώς

Βενεζουέλα: Ζωντανοί οι 13 επιβαίνοντες ελικοπτέρου που είχε χαθεί μυστηριωδώς
Rueters/Mian Khursheed/Φωτογραφία Αρχείου

Ζωντανοί εντοπίστηκαν οι 13 επιβαίνοντες στρατιωτικού ελικοπτέρου που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 30 Δεκεμβρίου στη Βενεζουέλα.

Το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τη ζούγκλα του Αμαζονίου στη νότια Βενεζουέλα όταν εξαφανίστηκε. Συγγενείς των ατόμων και τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι είναι σώοι.

«Οι αρχές μάς κάλεσαν για να μας ενημερώσουν ότι έχουν εντοπιστεί, ότι είναι όλοι καλά, ότι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις στον καταυλισμό Λα Εζμεράλντα (στην Πολιτεία Αμαζόνας της Βενεζουέλας), είπαν ότι σύντομα θα μας πουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι ζωντανοί», είπε ένας από τους συγγενείς.

Στις 30 Δεκεμβρίου ένα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-17 απογειώθηκε από το Πουέρτο Αγιακούτσο και αναμενόταν να φτάσει λίγες ώρες αργότερα στον καταυλισμό Λα Εζμεράλντα, όμως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε στρατιώτες, που επρόκειτο να αλλάξουν ισάριθμούς συναδέλφους τους σε ένα φυλάκιο, τέσσερις ιθαγενείς, κάτοικοι της ζούγκλας, και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Μεταφέρονταν επίσης πολλά εφόδια.

Οι αρχές της Βενεζουέλας έκαναν έρευνες στην περιοχή που εξαφανίστηκε επί πέντε ημέρες. Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της Πολιτείας Αμαζόνας Λιμπόριο Γκαρούγια, το ελικόπτερο εντόπισαν μέλη της φυλής Γεκουάνα στις πλαγιές του Σέρο Ντούιντα, ενός βουνού στη νότια Βενεζουέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ