ΚΟΣΜΟΣ

Το Brexit «κλείνει» εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ

Το Brexit «κλείνει» εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ
FACEBOOK

Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ κλείνει τα 6 από τα 42 εστιατόρια της αλυσίδας Jamie's Italian στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας του Brexit!

Οι τιμές των υλικών που προμηθεύεται ο διάσημος σεφ από την Ιταλία έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πτώσης της αξίας της λίρας έναντι του ευρώ. Κι όλα αυτά, μετά το δημοψήφισμα στη χώρα για την έξοδο από την ΕΕ.

Το κλείσιμο των εστιατορίων θα επηρεάσει 120 εργαζόμενους, λίγο λιγότερο από 5% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων της αλυσίδας. Ωστόσο, η εταιρεία δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει το δυναμικό σε άλλες θέσεις της ίδιας αλυσίδας.

528176 502230473165853 891672514 n

«Η αγορά είναι σκληρή» υποστηρίζει η εταιρία, και «η αβεβαιότητα που προκάλεσε το Brexit έχει αυξήσει τις πιέσεις», τονίζει ο επικεφαλής της αλυσίδας Σάιμον Μπλάγκντεν.

Πως θα μπορούσε να αποτραπεί το κλείσιμο των εστιατορίων; Ο επικεφαλής της αλυσίδας ισχυρίζεται πως για να είναι κερδοφόρο το κάθε εστιατόριο χρειάζεται να προσελκύει 3.000 πελάτες την εβδομάδα.

Jamie Oliver cooking

Έτσι, τα εστιατόρια στο Αμπερντίν, το Τσέλτεναμ, το΄Εξετερ, το Τάνμπριτζ Γουελς και του Λονδίνου στο Λάντγκειτ και στο Ρίτσμοντ πρόκειται σύντομα να κλείσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ