ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τρεις νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας

Ιταλία: Τρεις νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας
twitter / Tim Hogan

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Στην πόλη Αβελίνο, κοντά στην Νάπολη, ένας άστεγος άνδρας ηλικίας 44 ετών βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκαταλειμμένο εμπορικό κέντρο.

Σε χωριό έξω από το Μπάρι της Απουλίας, μια γυναίκα 49 ετών έχασε τη ζωή της εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου. Η άτυχη γυναίκα γλίστρησε σε παγωμένο πεζοδρόμιο, χτύπησε στο κεφάλι και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η καρδιά της είχε ήδη σταματήσει να χτυπά.

Στη Μεσίνα της Σικελίας, το ψύχος προκάλεσε το θάνατο ενός 46χρονου άστεγου με καταγωγή από την Ρουμανία.

Στο Μιλάνο, πολλοί άστεγοι περνούν τις νύχτες μέσα στο αεροδρόμιο Μαλπένσα. Όπως γράφει το ΑΠΕ, τις ημέρες αυτές, ο δήμος και οι εθελοντικές οργανώσεις της ιταλικής συμπρωτεύουσας έχουν δημιουργήσει χώρους φιλοξενίας με δυο χιλιάδες κλίνες για άλλους τόσους ανθρώπους που δεν διαθέτουν μόνιμο χώρο διαμονής.

Στη Ρώμη, τα επιπλέον κρεβάτια για τους άστεγους είναι εξακόσια, ενώ παραμένουν ανοικτές, όλη τη νύχτα, και πολλοί σταθμοί του μετρό. Παρά τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, πολλοί άστεγοι συνεχίζουν να κοιμούνται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο πάπας Φραγκίσκος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι η πραγματική αλληλεγγύη και ευσπλαχνία των χριστιανών, πρέπει να μετατρέπεται σε συγκεκριμένες πράξεις, αρχίζοντας, για παράδειγμα, από τους «κλοσάρ» της Αιώνιας Πόλης.

Εθελοντικές οργανώσεις, όπως εκείνη του αγίου Αιγιδίου, προσφέρουν ζεστό φαγητό, αλλά και ανθρώπινη ζεστασιά, στους άστεγους, πολλοί από τους οποίους κινούνται μεταξύ της επικράτειας της Αγίας Έδρας και της διπλανής συνοικίας της Ρώμης, «Μπόρκο Πίο».

Προβλήματα, τέλος, παρατηρούνται και στις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας. Ενδεικτικό είναι ότι στο Αματρίτσε που ισοπεδώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει, κατά την διάρκεια της νύχτας, τους -17 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ