ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: 40 πόντοι χιόνι έχουν «παραλύσει» την πόλη

Κωνσταντινούπολη: 40 πόντοι χιόνι έχουν «παραλύσει» την πόλη
REUTERS/Osman Orsal

Χιονοθύελλα έχει "παραλύσει" την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και διακόπτοντας την ναυσιπλοΐα στα στενά του Βοσπόρου.

Από το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 40 πόντοι χιόνι έχουν καλύψει την Κωνσταντινούπολη δημιουργώντας προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines έχει αναγκαστεί να ακυρώσει τουλάχιστον 500 πτήσεις από χθες από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπίχα Γκεκτσέν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan, καθώς εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών επηρεάζεται η ορατότητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, 5.900 ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να καταλύσουν σε ξενοδοχεία χθες το βράδυ μετά την ακύρωση των πτήσεών τους.

Τέσσερις διεθνείς πτήσεις -από την Ινδία, της Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ- με προορισμό την Κωνσταντινούπολη τελικά αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία.

640x640 1

REUTERS/Osman Orsal

Το λιμενικό διέκοψε τη ναυσιπλοΐα στον Βόσπορο, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα φέρι που συνδέουν την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης ανακοίνωσαν επίσης ότι αναστέλλονται τα δρομολόγια για σήμερα. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα, αν και η χιονοθύελλα θα κοπάσει το απόγευμα.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν για αρκετές ημέρες ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ