Το ελεφαντάκι που έχασε μέρος του ποδιού του κι ακολουθεί υδροθεραπείες
Πηγή: REUTERS/Athit Perawongmetha

Ένας μικρός ελέφαντας από την Ταϊλάνδη, έχει χάσει ένα μέρος από το πόδι του και υποβάλλεται σε υδροθεραπείες, κάνοντας αγώνα για να περπατήσει ξανά.

Η έξι μηνών Clear Sky (καθαρός ουρανός), είχε πληγωθεί πριν από τρεις μήνες όταν πάτησε πάνω σε μια παγίδα που είχε τοποθετήσει ένας αγρότης για να προστατέψει τη σοδειά του. Βρέθηκε μόνη και πληγωμένη, από το προσωπικό μιας κλινικής ζώων στην πόλη Τσονμπορί, οι οποίοι και ανέλαβαν άμεσα τη φροντίδα της, όπως περιγράφει o Independent.

640x640 6REUTERS/Athit Perawongmetha

Αρχικά η Clear επεβλήθη σε εγχείρηση και τώρα κάνει τις υδροθεραπείες της, με τους ανθρώπους της κλινικής να της δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη και να ελπίζουν ότι όσο περνά ο καιρός και συνεχίζει τις θεραπείες, τόσο θα αποκτούν την απαραιτητη δύναμη οι μύες του αριστερού της ποδιού.

640x640 7REUTERS/Athit Perawongmetha

Αν και στην αρχή ο μικρός ελέφαντας φοβόταν το νερό, σιγά σιγά συνήθισε και άρχισε να το απολαμβάνει, μετά την πέμπτη θεραπεία, όπως αναφέρει ένας από τους κτηνιάτρους.

640x640 8REUTERS/Athit Perawongmetha

Η μικρή Clear θα συνεχίσει τις θεραπείες για μερικούς μήνες ακόμα και έπειτα όλοι πιστεύουν ότι θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της χωρίς μηχανική υποστήριξη και να γυρίσει στο περιβάλλον της.

Διαβάστε επίσης