ΚΟΣΜΟΣ

Το κλασικό jukebox βινυλίων επιστρέφει ύστερα από 25 χρόνια (pic)

Το κλασικό jukebox βινυλίων επιστρέφει ύστερα από 25 χρόνια (pic)

Το βινύλιο έχει κάνει δυναμική επάνοδο τα τελευταία χρόνια. Πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν να κυκλοφορούσουν τα νέα τους άλμπουμ στους μαύρους δίσκους του παρελθόντος και η εταιρία Crosley αποφάσισε να «ξαναζωντανέψει» το κλασικό jukebox βινυλίων μετά από 25 χρόνια. 

Το μηχάνημα της κινείται στις αποχρώσεις του χρυσού και το πάνω μέρος καλύπτεται από ένα τζάμι, που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να βλέπει το μηχάνημα να αλλάζει τους δίσκους. Υπάρχει και ο μηχανισμός που αλλάζει τους δίσκους κυκλικά.

Χωράει 70 βινύλια και οι αλλαγές γίνονται από τα κλασικά κόκκινα κουμπιά ή από χειριστήριο. Δίνει και την δυνατότητα της τυχαίας αναπαραγωγής τραγουδιών.

Αν ενδιαφερόμενοι δεν έχουν τα κατάλληλα βινύλια για να τοποθετήσουν στο μηχάνημα ή θέλουν να ακούσουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι, μπορούν να το συνδέσουν με Bluetooth με άλλη συσκευή.

Το κόστος αυτού του «θαύματος» είναι απαγορευτικό για τους πολλούς. Κάθε ένα κοστίζει 11.995 δολάρια και η διαθεσιμότητα του θα είναι μικρή. Η εταιρία ελπίζει μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017 να έχει ετοιμάσει και στείλει 16 μηχανήματα.

vinyl

(Mashable)

Δείτε ακόμη:

Το βινύλιο είναι παντοτινό

Δημιουργώντας πίνακες από βινύλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ