ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι εκμεταλλεύεται «παραθυράκι» στο νόμο και ζει τζάμπα σε διαμέρισμα

Ζευγάρι εκμεταλλεύεται «παραθυράκι» στο νόμο και ζει τζάμπα σε διαμέρισμα
Instagram

Ένα ζευγάρι στην Νέα Υόρκη κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα «παραθυράκι» στο νόμο και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα δολάριο για το διαμέρισμα που νοικιάζει εδώ και έξι χρόνια. 

Πρόκειται για τον Zachary Bennett και την Karen Nourse οι οποίοι σταμάτησαν να πληρώνουν τα 4.754,02 δολάρια μηνιαίως για το διαμέρισμά που νοικιάζουν στην West 26th Street.

Το ζευγάρι λοιπόν δεν πληρώνει το ενοίκιο γιατί δεν είναι υπόχρεοι. Το κτίριο δεν διαθέτει το απαραίτητο πιστοποιητικό που σχετίζεται με την καταλληλότητα του κτιρίου για να κατοικηθεί.

Η κατασκευή του κτιρίου δεν έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο αποκαλούμενος «Loft Law» ο οποίος παρέχει προστασία σε ενοίκους εμπορικών ή βιομηχανικών κτιρίων.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Margaret Sandercock, ο σχετικός νόμος, που επεκτάθηκε το 2010 στοχεύει στην άσκηση πίεσης στους υπευθύνους ώστε να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας και αποτρέπει την οικογένεια από το να καταβάλλει ενοίκιο. «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να εισπράξει το ενοίκιο και οι πελάτες μου δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν».

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος υποστηρίζει πως το ζευγάρι του οφείλει 410.000 δολάρια σε μη καταβαλλόμενα ενοίκια και ηλεκτρικούς λογαριασμούς, ενώ έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος τους.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη, Harry Shapiro, δήλωσε στη New York Post ότι: «Αν το ζευγάρι δεν πληρώσει, θα πρέπει να φύγει. Το διαμέρισμα είναι νόμιμο. Εμείς δε θέλουμε να τους εκδιώξουμε. Απλά θέλουμε να μας πληρώνουν τα ενοίκια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ