ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά ισόβια καταδίκη βουλευτή της αντιπολίτευσης

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά ισόβια καταδίκη βουλευτή της αντιπολίτευσης
twitter/@trthaber

Την ισόβια καταδίκη του δημοσιογράφου και βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενίς Μπερμπέρογλου ζήτησε ο εισαγγελέας Μεχμέτ Γεσίλκαγια, σχετικά με την δημοσίευση πληροφοριών για τις νταλίκες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, που μετέφεραν πυρομαχικά στη Συρία.

Συγκεκριμένα ζήτησε την καταδίκη του με την κατηγορία πως «αποκάλυψε και δημοσίευσε για πολιτική σκοπιμότητα ή στρατιωτική κατασκοπεία πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμείνουν μυστικές, για την ασφάλεια του Κράτους και εσωτερικά πολιτικά οφέλη».

Οι κατηγορούμενοι Τζαν Ντουντάρ, Ερντέμ Γκιούλ και Ενίς Μπερμπέρογλου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με αδιευκρίνιστο τρόπο έλαβαν τις εικόνες και τα έγγραφα από μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ/PDY και τις αποκάλυψαν για την επίτευξη πολιτικών στόχων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την επιβολή ποινών κάθειρξης από 7,5 έως και 15 χρόνια στους τρεις κατηγορούμενους επειδή «αν και δεν είναι μέλη της οργάνωσης, την βοήθησαν εν γνώσει τους και με ελεύθερη βούληση».

Στην δίκη που διεξάγεται στο 14ο κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν παρών ο Τζαν Ντουντάρ που βρίσκεται εκτός Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ