ΚΟΣΜΟΣ

Νέες άγριες ταραχές σε φυλακή της Βραζιλίας

Νέες άγριες ταραχές σε φυλακή της Βραζιλίας
REUTERS

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εξέγερση που έγινε σε φυλακή της Βραζιλίας, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η νέα σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες ξέσπασε το απόγευμα στο σωφρονιστικό κατάστημα Αλκασουίς, τη μεγαλύτερη φυλακή της Πολιτείας του Ρίου, Γκράντε ντου Νόρτσι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Από όσα είδαμε, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα κρατούμενοι νεκροί (...) είδαμε τα κεφάλια τους», δήλωσε ο συντονιστής της διεύθυνσης σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολιτείας, ο Ζεμίλτον Σίλβα, σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Οι Aρχές περικύκλωσαν τη φυλακή, όπου κρατούνται υπεράριθμοι έγκλειστοι, για να αποτρέψουν ενδεχόμενες απόπειρες απόδρασης, αλλά εξήγησαν ότι η χωροφυλακή και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκαστικά έπρεπε να περιμένουν να ξημερώσει για να μπουν στις πτέρυγες, καθώς οι φυλακισμένοι είχαν κόψει το ρεύμα και φέρονταν να είναι βαριά οπλισμένοι.

Συνθήκες χάους επικρατούν στο σύστημα σωφρονισμού της χώρας, ενώ από τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές του χρόνου, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 116 κρατούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ