ΚΟΣΜΟΣ

Η «θυσία» ενός αστέγου που του χάρισε σπίτι και φίλους ζωής (pics)

Η «θυσία» ενός αστέγου που του χάρισε σπίτι και φίλους ζωής (pics)
Facebook

Η ζωή ενός νεαρού ζευγαριού άλλαξε άρδην μετά από ένα τυχαίο περιστατικό ένα κρύο βράδυ του χειμώνα. Η Σάρλοτ Έλις και ο σύντροφός της Τέιλορ Γουόλντον, 22 ετών, ένα βράδυ έχασαν το τελευταίο τρένου που τους πήγαινε σπίτι, όμως γνώρισαν ένα υπέροχο άστεγο που έγινε ο καλύτερος φίλος τους. 

Το ζευγάρι δεν είχε τρόπο να γυρίσει σπίτι και έπρεπε να περιμένει τέσσερις ώρες στην παγωνιά για να ανοίξει και πάλι ο σταθμός.

«Μπορείτε να δανειστείτε το παλτό και το πάπλωμά μου αν θέλετε. Πρέπει να περιμένετε πολύ ώρα και κάνει παγωνιά», ακούστηκε μια φωνή πίσω τους.

Η Σάρλοτ πετάχτηκε από την τρομάρα της, αλλά σύντομα χώθηκε μέσα στο πάπλωμα και ευχαρίστησε τον ευγενικό κύριο για την προσφορά του. Ο Τέιλορ εμβρόντητος, έμεινε να την κοιτάζει.

Τελικά την ακολούθησε και έπιασαν την κουβέντα με τον κύριο που τους βοήθησε. Η κοπέλα δεν μπορούσε να αφήσει τον Τζόι, όπως λεγόταν ο άστεγος, μόνο του.

«Κανείς δεν αξίζει να είναι έξω κάτω από τέτοιες συνθήκες. Δεν λέω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τον κάθε ένα που γνωρίζουμε στην γωνιά ενός δρόμου, αλλά ποιον μπορείς να εμπιστευτείς έτσι και αλλιώς;», είπε η 22χρονη.

zevgari

(Η Σάρλοτ και ο Τέιλορ/Facebook)

«Είπα στον Τζόι ότι δεν έφευγα χωρίς εκείνον. Στην αρχή αρνήθηκε να μας ακολουθήσει σπίτι», είπε η Σάρλοτ.

«Νόμιζε ότι του κάνω πλάκα». «Ο Τέιλορ του εξήγησε ‘ αν δεν έρθεις μαζί μας δεν θα την πάω σπίτι’ και τελικά ο Τζόι δέχθηκε».

Το ζευγάρι πήρε ταξί και μαζί με τον άστεγο πήγαν στο σπίτι της Σάρλοτ στο Έσσεξ, όπου «μίλησαν για ώρα, είπαν τις ιστορίες της ζωής τους και έγιναν αμέσως οι καλύτεροι φίλοι».

Ο Τζόι προσέφερε στον Τέιλορ το μοναδικό του παλτό, για να του δείξει την ευγνωμοσύνη του.

Η Σάρλοτ εξήγησε πως αρχικά φοβόταν την αντίδραση της μαμάς της γιατί έφερε έναν ξένο στο σπίτι αλλά «μόλις τον γνώρισε κατάλαβε γιατί κάναμε αυτό που κάναμε. Ήξερα ότι θα καταλάβει».

Μιλώντας στην Mirror Online είπε: «Όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μας σκέφτηκε ότι τρελαθήκαμε και έκαναν τα χειρότερα σενάρια». «Όταν τους συστήσαμε τον Τζόι τον αγάπησαν αμέσως όλοι γιατί είναι ειλικρινής και αληθινός».

facebook1

«Τον πήγαμε για Ινδικό ‘φαγητό’, του κάναμε δώρο ένα κούρεμα, του δώσαμε ένα κινητό, οι φίλοι μου του έδωσαν νέα ρούχα, έπαιξαν ποδόσφαιρο μαζί του, είδαν το Django, έπαιξαν playstation, βοηθάει τη μαμά μου να ταΐσει τα άλογά της...».

(Η Σάρλοτ και ο Τέιλορ/Facebook)

«Του φερόμαστε όπως θα φερόμασταν στον καθένα», λέει η Σάρλοτ. «Τον εμπιστευόμαστε, τον βοηθάμε. Αλλά κυρίως του χαρίσαμε τον χρόνο και την φιλία μας».

«Μόνο και μόνο επειδή κάποιος είναι άστεγος αυτό δεν τον κάνει λιγότερο άνθρωπο από μένα ή εσένα και δεν σημαίνει πως ένας άστεγος είναι ναρκομανής ή αλκοολικός, δεν πρέπει να βάζουμε την ταμπέλα του κακού ανθρώπου σε κάθε άστεγο. Είναι ίδιοι με μένα και εσένα».

Η Σάρλοτ έγραψε την εμπειρία της στο Facebook και έλαβε εκατοντάδες απαντήσεις. «Το ποστ μου έγινε viral, εντυπωσιαστήκαμε, και ελπίζω άνθρωποι να δώσουν σε άτομα σαν τον Τζόι λίγο από τον χρόνο τους. Μόνο αυτό εύχομαι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ