ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβη με ανίατη ασθένεια εμπνέει το ίντερνετ να κάνει μια πράξη καλοσύνης

Έφηβη με ανίατη ασθένεια εμπνέει το ίντερνετ να κάνει μια πράξη καλοσύνης
Twitter

Μια 17χρονη ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου ζητά βοήθεια από τους χρήστες του διαδικτύου για να πραγματοποιήσει όλες τις ευχές της πριν πεθάνει.

Η Becca Schofield πολεμά τον καρκίνο εδώ και δύο χρόνια και πρόσφατα ενημερώθηκε πως η ασθένεια έχει φτάσει σε τερματικό στάδιο. Δεν παρέδωσε τα όπλα όμως, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, να εμπνεύσει ανθρώπους για βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

«Από την στιγμή που τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να με βοηθήσουν με τις επιθυμίες μου, ο μπαμπάς μου και εγώ φτιάξαμε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους να το κάνουν», έγραψε στο Facebook. «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, αν δεις αυτό το μήνυμα σας παρακαλώ να κάνετε μια πράξη ευγένειας για κάποιον άλλο».

«Θέλω να ξεφύγουν από όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν στον κόσμο και να καταλάβουν πως η ζωή είναι ένα δώρο και πρέπει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που σου δίνεται», είπε στο CTV News η 17χρονη.

«Μπορεί να είναι όσο μεγάλη (η βοήθεια) ή μικρή θέλετε», έγραψε στο Twitter. «Δωρίστε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάντε εθελοντική εργασία ή απλά πλύνετε τα πιάτα χωρίς να σας το ζητήσουν οι γονείς σας».

«Κάντε κάτι για να κάνετε κάποιον ευτυχισμένο και ύστερα ποστάρετε στο twitter τι κάνατε με το hashtag #BeccaToldMeTo».

Άνθρωποι ανά τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και η διαδικτυακή καμπάνια έχει συγκεντρώσει περί τους δύο εκατομμύρια ενδιαφερόμενους.

«Είναι τρελό», λέει η κοπέλα. «Αυτό που κάνω είναι να ενθαρρύνω τον κόσμο να ανοίξει τις καρδιές του και να γίνουν καλύτεροι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ