ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει πλέον ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει πλέον ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος
REUTERS FILE PHOTO

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τέξας εδώ και περίπου μία εβδομάδα, πάσχοντας από πνευμονία, αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του, Τζιμ Μακγκράθ.

«Η κατάσταση του προέδρου Μπους είναι σταθερή. Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη το πρωί κι αναπνέει μόνος του με μια ελάχιστη βοήθεια. Αισθανόταν άνετα και παρακολούθησε την κάλυψη της τελετής ορκωμοσίας μαζί με την κυρία Μπους, τον γιο τους Νιλ και τη νύφη του Μαρία», ανέφερε ο Μαγκράθ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας ότι ο 92χρονος Μπους παραμένει υπό παρακολούθηση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μεθοδιστών του Χιούστον.

Η σύζυγός του Μπάρμπαρα, ηλικίας 91 ετών, νοσηλεύτηκε την Τετάρτη καθώς ταλαιπωρείτο από βήχα. Ο Μακγκράθ γνωστοποίησε από χθες ότι νιώθει «1.000% καλύτερα».

«Η υγεία της συνεχίζει να βελτιώνεται και η ίδια περνά χρόνο με τον σύζυγό της. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο για προληπτικούς λόγους», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ