ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Βρέφος τριών μηνών το πέμπτο θύμα της επίθεσης στη Μελβούρνη

Αυστραλία: Βρέφος τριών μηνών το πέμπτο θύμα της επίθεσης στη Μελβούρνη
AAP/Luke Costin/via REUTERS

Ένα βρέφος τριών μηνών, που ήταν ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης οδηγού σε πεζούς σε δρόμο της Μελβούρνης την περασμένη Παρασκευή, υπέκυψε στα τραύματα του ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε.

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Το βρέφος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο. Τα τέσσερα άλλα θύματα του 26χρονου είναι ένα κοριτσάκι 10 ετών, δύο άνδρες 25 και 33 ετών και μια γυναίκα 32 ετών. Συνολικά 37 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που τραυματίστηκε από σφαίρα στο χέρι στη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του, εξακολουθεί επίσης να νοσηλεύεται. Ακόμη δεν έχει ανακριθεί.

melbo

(AAP/Luke Costin/via REUTERS)

Λίγο μετά το συμβάν η αστυνομία της Πολιτείας της Βικτόρια ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτός, που φέρεται να μαχαίρωσε τον πρωί της ίδιας ημέρας τον αδελφό του, πάσχει από ψυχικές διαταραχές και συνδέεται με υποθέσεις ναρκωτικών.

«Το άτομο αυτό δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική δραστηριότητα», είχε δηλώσει την Παρασκευή το βράδυ ο διοικητής της αστυνομίας Γκράχαμ Άστον. «Δεν θεωρούμε τρομοκρατική την επίθεση αυτή», είχε προσθέσει.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο ελληνικής καταγωγής δράστης της Μελβούρνης (pics&vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ