ΚΟΣΜΟΣ

Oι 116 φωτογραφίες που επέλεξε η NASA για να εξηγήσει την ανθρωπότητα στους εξωγήινους σε ένα video

Oι 116 φωτογραφίες που επέλεξε η NASA για να εξηγήσει την ανθρωπότητα στους εξωγήινους σε ένα video
NASA

Kλεισμένο σε ένα χρυσό δίσκο με εικόνες, ήχους και χαιρετισμούς αυτός είναι ο χαιρετισμός της NASA εκ μέρους της ανθρωπότητας σε κάθε μορφή εξωγήινης νοημοσύνης.

Ο Χρυσός Δίσκος του Voyager εμπεριέχει αρχεία φωνογράφου που περιλαμβάνονται επάνω στα διαστημόπλοια Voyager τα οποία και εκτοξεύτηκαν το 1977. 116 και ήχοι επιλεγμένοι για να απεικονίσουν την ποικιλομορφία της ζωής και του πολιτισμού στη Γη απευθύνονται σε οποιαδήποτε εξωγήινη μορφή ζωής με νοημοσύνη ή για δικούς μας απόγονους εκατοντάδων χρόνων αργότερα.

Αν βρεθούν ποτέ από ένα άλλο είδος, θα είναι πιθανότατα στο πολύ μακρινό μέλλον, καθώς το πλησιέστερο αστέρι στην τροχιά του Voyager 1 θα βρεθεί σε 40.000 χρόνια.

“Το διαστημόπλοιο θα προσεγγιστεί και τα αρχεία θα παιχτούν μόνο αν υπάρχουν προηγμένοι πολιτισμοί που δραστηριοποιούνται στο διαστρικό διάστημα. Όμως, η εκτόξευση αυτού του ‘μπουκαλιού’ στον κοσμικό ‘ωκεανό’, λέει κάτι πολύ αισιόδοξο για τη ζωή στον πλανήτη μας” είπε ο διάσημος ποιητής του σύμπαντος, αστρονόμος Καρλ Σάγκαν για τη χρονό-κάψουλα που εμπεριέχει στο πολύτιμο μέταλλο της την ιστορία της ανθρωπότητας.
Το Vox έκανε συγκέντρωσε κάθε μία από τις 116 κωδικοποιημένες φωτογραφίες σε αναλογική μορφή σε ένα video που διηγείται την επιστημονική γνώση, την ανθρώπινη ανατομία, τα ανθρώπινα επιτεύγματα αλλά και την πολυμορφία του περιβάλλοντος μας.

Καλό ταξίδι σε όλους μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ