ΚΟΣΜΟΣ

Το γράμμα της 7χρονης Μπάνα από το Χαλέπι στον Τραμπ

Το γράμμα της 7χρονης Μπάνα από το Χαλέπι στον Τραμπ

«Είμαι ένα από τα παιδιά της Συρίας που έχουν υποφέρει λόγω του πολέμου. Πρέπει να κάνετε κάτι για τα παιδιά της Συρίας γιατί δεν διαφέρουν από τα δικά σας και τους αξίζει να ζουν ειρηνικά όπως εκείνα», γράφει στην ανοικτή της επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ η 7χρονη Μπάνα από το Χαλέπι.

Το κοριτσάκι έγινε γνωστό στα πέρατα της γης όταν -με τη βοήθεια της μητέρας της- τουιτάριζε τις δύσκολες ώρες που ζούσε στη διάρκεια της πρόσφατης πολιορκίας. Τώρα η Μπάνα ζει με την οικογένειά της στην Τουρκία. Μάλιστα με το που έφτασε στη χώρα, ζήτησε να τη δει και συναντήθηκε μαζί της, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο γράμμα της προς τον Τραμπ, σύμφωνα με το κείμενο που η μητέρα της έστειλε στο BBC, γράφει ακόμη ότι «στην Τουρκία μπορώ να βγω από το σπίτι και να παίξω. Μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο αν και δεν έχω γραφτεί ακόμη. Γι αυτό η ειρήνη είναι σημαντική για σας και για όλους. Εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δεν είναι τυχερά όπως εγώ και υποφέρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας [...] αν μου υποσχεθείτε ότι θα κάνετε κάτι για τα παιδιά της Συρίας, σας θεωρώ ήδη φίλο μου».

Τα νέα για την επιστολή της συμπίπτουν με εκείνα για τα προεδρικά διατάγματα που αναμένεται να υπογράψει -αρχής γενομένης από σήμερα-ο Ντόναλντ Τραμπ περί προσωρινής απαγόρευσης εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ και ανάκλησης των αδειών εισόδου (βίζα) για τους πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, αλλά και της Υεμένης, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, αλλά και ειδικούς σε θέματα μετανάστευσης που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Ο ίδιος ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter χθες βράδυ έγραψε ότι η σημερινή ημέρα θα είναι μία «μεγάλη ημέρα» για την εθνική ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ