ΚΟΣΜΟΣ

Από το κρύο πέθαναν 27 παιδιά στο Αφγανιστάν κάτω των 5 ετών

Από το κρύο πέθαναν 27 παιδιά στο Αφγανιστάν κάτω των 5 ετών
REUTERS/Mohammad Ismail

Κάτω των πέντε ετών ήταν και τα 27 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους σε απομονωμένη περιοχή του Αφγανιστάν, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και τους κρύου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των Αρχών.

Οι δρόμοι της περιοχής Νταρζάαμπ στην επαρχία Τζαουζτζάν έχουν αποκλειστεί από ένα στρώμα χιονιού ύψους 50 εκατοστών και οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

«Δυστυχώς, 27 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και το κρύο», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ραχματουλάχ Χασάρ, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά πέθαναν τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες.

Πρόσθεσε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι καθώς εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο Ρεζά Γαφούρι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Τζαουζτζάν, επιβεβαίωσε τον θάνατο των παιδιών και σημείωσε ότι πρόκειται να αποσταλεί βοήθεια στην περιοχή.

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις χιονοπτώσεις και τις χιονοστιβάδες κάθε χειμώνα στο Αφγανιστάν, καθώς η έλλειψη επαρκών υποδομών δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ